Annons:

Känt Vimmerbyföretag byter namn – han tar över som vd

David Artmark, i mitten, när han tog över Effect Reklambyrå förra året. Nu byter företaget namn till Proud Power Agency och Artmark själv kliver in som vd. Foto: Pressbild

Känt Vimmerbyföretag byter namn – han tar över som vd

Vimmerbyföretaget Effect Reklambyrå bytte ägare under förra året. Det tidigare familjeföretaget byter nu namn och får en ny vd.
– Vi markerar en ny era i vår resa, säger David Artmark.

Annons:

Effect Reklambyrå i Vimmerby är en av Sveriges äldsta reklambyråer. I 59 års tid var det i samma familjs ägo, men våren 2023 såldes verksamheten till David Artmark. 

Han har nu ägt företaget i knappt ett år och väljer nu att göra en stor förändring. Effect Reklambyrå byter namn till Proud Power Agency. 

David Artmark ser det nya namnet som en del i en uppväxling för att höja nivån ytterligare för sina kunders kommunikation och varumärken.

– Genom omprofilering och bytet till namnet Proud markerar vi en ny era i vår resa. Vi bär med oss vårt förflutna och ser fram emot att omfamna framtiden med ännu större passion och kreativitet. Vår byrå kommer fortsätta att vara en pålitlig partner för våra kunder och en kraft att räkna med för alla som vill utveckla sitt varumärke och höja sin kommunikation, berättar han.

"Stolta över det vi gör"

Att göra ett namnbyte har han haft i åtanke sedan övertagandet. 

– Jag tyckte det var dags nu. Jag upplever också att personalen tyckte det var roligt att sätta sin prägel. 

Vad tänker du om att Effect är ett väldigt inarbetat namn?

– Det stämmer, men jag är av den uppfattningen är organisationen är det viktigaste. Vi har gott självförtroende i att vi gör ett bra jobb. Jag förstår att man kan tänka så, men det här känns fräschare och vi är stolta över det vi gör. Därav namnet, säger Artmark.

Men det hela är mer än ett namnbyte på företaget. 

– Vi sätter ord på vår passion för att skapa framgång för våra kunder genom att vara en drivande och kreativ kraft som inspirerar och utmanar normer. 

Blir ny vd

Sedan David Artmark tog över som ägare har han varit kvar på en hög position inom V-tab. Det är ett jobb han nu lämnar för att satsa 100 procent på Proud. Ägaren kliver nu nämligen in som vd.

– Rent formellt sker det inte ännu. Det är officiellt att jag slutar på V-tab, men vd officiellt blir jag när jag gjort min sista arbetsdag. Det känns bra att i samband med namnbytet kunna gå all in. Det har gått jättebra sedan jag tog över, men jag känner att jag inte riktigt räckt till innan. Det kommer jag göra först nu. Jag har jätteduktig, självständig personal men jag vill vara med i arbetet när bolaget utvecklas. 

Proud har vuxit med ett antal anställda det senaste året. 

– Vi har förstärkt här i Vimmerby och i Jönköping. Det finns några kompetenser vi saknar och vi ska fortsätta att rekrytera förhoppningsvis. Vi tittar också på lite nya samarbeten, men det får vi återkomma till. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt