Annons:

  • KLART: STORFÖRETAG ETABLERAR SIG I HULTSFRED

    Olivia Lindén, lifestyle coach för region sju, besökte på torsdagen Vimmerbybutiken som ingår i samma region som nya butiken i Hultsfred. Foto: Lotta Madestam

  • KLART: STORFÖRETAG ETABLERAR SIG I HULTSFRED

    Krister Duwe, Synsams Sverigechef, kan bekräfta att det är optikerkedjan som flyttar in på gågatan. Foto: Pressbild

KLART: STORFÖRETAG ETABLERAR SIG I HULTSFRED

Nu kan det avslöjas vem som flyttar in i lokalerna Intermezzo lämnar. Det är Synsam som etablerar sig med en ny butik i Hultsfred.
– Hultsfred har funnits med på vår önskelista ett slag, uppger Krister Duwe, Synsams Sverigechef.

Annons:

Krister Duwe kan bekräfta för Dagens Hultsfred att det är Synsam som tillträder lokalen på gågatan den 1 maj. Han berättar hur tankarna gått.

– Synsam har under en period haft span på just Hultsfred eftersom vi alltid ska finnas där våra kunder finns. När nu denna fina lokal blev ledig så tvekade vi aldrig. Det ska bli så kul att få hälsa alla Hultsfredsbor välkomna i juni, uppger han i ett mailsvar.

Tydlig etableringsplan

Synsam säger sig ha en tydlig etableringsplan, vilket innebär att det finns många viktiga orter som man vill öppna butiker på. Hultsfred nämns som en av dem.

– Hultsfred har funnits med på vår önskelista ett slag och nu hittade vi också rätt läge och lokal. Det känns superkul och vi ser fram emot att flytta in, skriver Krister Duwe.

Hur många anställda blir det?

– Vi har påbörjar rekryteringen och räknar med att välkomna minst tre nya medarbetare. Är man sugen på att arbeta i en spännande bransch i gränssnittet mellan vård, handel och mode ska man absolut söka våra tjänster.

Det är en stor lokal, 251 kvadratmeter, man tillträder sedan Intermezzo lagt ner i Hultsfred och erbjudit tre av fyra anställda jobb i Vimmerby.

– Det kommer bli en riktigt attraktiv och härlig butik, tillägger Duwe.

När planerar ni att öppna?

– 12 juni har vi invigning och hälsar alla Hultsfredsbor välkomna till öppningen då det blir festligheter och extra bra erbjudanden.

Hur ser du på konkurrensen, med två optikerkedjor på samma gata?

– Det är jättebra för kunderna att det finns valmöjligheter, det gynnar alltid kunden. Synsam har 251 butiker i Sverige och genom att etablera nya butiker, ofta på mindre orter, bidrar vi till hållbara stadskärnor och nya arbetstillfällen. Även dessa aspekter är viktiga.

Synsam har butik i Vimmerby sedan tidigare, de båda butikerna kommer tillhöra samma region, Region sju. 

 

Här kan du läsa tidigare artiklar:

Intermezzo har slagit igen i Hultsfred – vuxit med fler frisörer i Vimmerby

Har redan ny hyresgäst på gång – "Blir bra för Hultsfred"

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt