Annons:

Han byter chefspost i Vimmerby – här är nya jobbet

Ronny Hellenstierna byter Dollarstore mot Synsam i Vimmerby. Bilden är ett montage. Foto: Privat/Mostphotos

Han byter chefspost i Vimmerby – här är nya jobbet

I våras skrev vår tidning om att Ronny Hellenstierna blev ny butikschef för Dollarstore. Nu lämnar han det jobbet för ett annat chefsjobb i Vimmerby. 

Annons:

Det var i mitten av mars som Ronny Hellenstierna tillträdde som ny butikschef på Dollarstore. Nu väljer han att byta chefsjobb i Vimmerby. Han ska nämligen bli butikschef för Synsam i mitten av december, vilket han skrivit om på bland annat Linkedin.

– Jag var inne i den rullan när Synsam sökte ny chef senast, men då fick jag fick den här tjänsten i stället. Nu när tjänsten dök upp igen var det inte svårt att nappa på erbjudandet, berättar han.

Vad är det som lockar?

– Jag har saknat försäljningsbiten lite. Det blir inte likadant i en lågprisbutik, så det ska bli jäkligt kul att komma tillbaka till det. Jag har jobbat med det i många år tidigare och nu ser jag ser fram emot att få vara med om hela resan och gå hela vägen till avslutning. 

"Ska bli intressant"

Han betonar emellertid att han har trivts bra på Dollarstore. 

– Det har varit lite rörigt där tidigare, men nu har vi rensat lagret och fått en mycket trevligare butik för kunderna. Kundupplevelsen har blivit bättre enligt många och nu är det bara för nästa att axla det. 

Just den nya branschen har han ingen större erfarenhet av.

– Nej, inte optikerbranschen. Men jag har hållit på med försäljning sedan 2010 och gick marknadsföring- och försäljning redan på 90-talet, så det har funnits med hela tiden. Jag är taggad och det ska bli väldigt intressant att lära känna en ny bransch och nya kollegor. 

Söker ny butikschef

Vem som blir ny butikschef på Dollarstore är inte helt klart, men tjänsten ska vara tillsatt i februari 2024. 

– Jag vet att ansökningarna trillar in och det är flera som har pratat med mig om det här i butiken, så visst finns det ett intresse. Men det är upp till ledningen att lösa det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt