Annons:

Här är anrika restaurangens nya ägare och planer: ”Inarbetat ställe”

Adem Kucukyasar och Muzaffer Tekbas är Monte Carlos nya ägare. Foto: Ossian Mathiasson

Här är anrika restaurangens nya ägare och planer: ”Inarbetat ställe”

Den anrika Vimmerbyrestaurangen Monte Carlo fick nya ägare vid årsskiftet. Men namnet kommer de inte röra.
– Nej, absolut inte. Vi skulle väl kunna byta det mesta men inte namnet, säger Muzaffer Tekbas.

Annons:

Monte Carlo är en av Vimmerbys mest populära och anrika restauranger sedan starten 1984. Mimmis Novratidis startade restaurangen och i början av 2000-talet tog sonen Christopher över.

Nu driver far och son Novratidis Kharma i Vimmerby och Monte Carlo har levt vidare med Mehmet Ekici vid rodret. 

Under hösten 2017 lade han ut restaurangen till försäljning och från den 1 januari är Muzaffer Tekbas och Adem Kucukyasar nya ägare.

– Det känns jättebra. Det är inte första stället som man har så det känns inte så nervöst. Det är ett inarbetat ställe i Vimmerby som känns stabilt och bra, säger Muzaffer Tekbas.

Tänker inte röra namnet

De har inte haft något som helst tanke på att röra namnet Monte Carlo.

– Nej, det kommer vi inte röra. Det går inte, så viktigt är namnet i det här fallet. Alla känner ju till Monte Carlo, säger Tekbas.

Han flyttade till Västervik 2006 och har drivit två restauranger i kommunen – Charlies Grill i Verkebäck i sex-sju år och Alléns Pizza i Västervik i fyra år.

När han sålde Alléns Pizza under förra året hade han kännedom om att Monte Carlo var till salu.

– Ja, jag såg annonsen. Då var inte min tanke att jag skulle vara kvar i Småland, jag ville flytta tillbaka till Stockholm och var sugen på att hitta en restaurang där, säger Tekbas.

Han ville flytta dit med familjen men det blev inte som han hade tänkt sig.

– Jag kände inte riktigt att det var okej. Det var stressigt och skulle inte vara tryggt för mina barn. Jag veckopendlade till Stockholm men det kändes inte rätt, säger han.

Hade valt Västervik före Vimmerby

Han tänkte om och försökte hitta en ledig restaurang i närområdet. I Västervik fanns det inget intressant och då nappade han i stället på Monte Carlo i Vimmerby.

– Hade jag fått välja fritt så hade jag velat ta en restaurang i Västervik men det var inte möjligt. Då var Vimmerby nästa steg och jag visste att Monte Carlo var till försäljning.

Vid årsskiftet tog han över restaurangen som han äger tillsammans med Adem Kucukyasar. De träffades under den relativt korta perioden i Stockholm.

– Med tanke på att jag har bott här och där så är det alltid spännande med nytt folk och att kliva in i en ny kommun. 

Förändringar på övervåningen

Ägarna har planer på att utveckla restaurangens övervåning men i övrigt kommer det mesta vara som det alltid har varit. De har gjort några små förändringar i menyn och satt sin prägel på det.

– Det är på övervåningen som den största förändringen kommer ske. Vi vill öppna upp den delen och ha det som en pub igen med bland annat trubadur- och karaokekvällar. Vi får se när det kan bli klart. Vi håller på och fixar en del på nedervåningen först.

Hur långt fram blickar du med restaurangen?

– Jag har inte satt någon tid på hur länge jag ska vara här. Jag är kvar här så länge det funkar och jag trivs jättebra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt