Annons:

Åbro storsatsar på hemmaplan –

Åbro Bryggeri fortsätter med sina stora investeringar på hemmaplan. 2016 blir det enskilt största investeringsåret hittills. Foto: Åbro Bryggeri

Åbro storsatsar på hemmaplan – "Kommer slå investeringsrekord"

Åbro Bryggeri investerar 115 miljoner 2016. En stor del hamnar på en helt ny cideranläggning i Vimmerby. – Vi sparar in transporter och säkerställer egna råvaror, säger vd:n Henrik Dunge.

Annons:

Åbro Bryggeri fortsätter att expandera. 2016 kommer en ny anläggning för tillverkning av fruktvin att stå klar på hemmaplan. Åbro investerar 115 miljoner kronor nästa år – och en stor del hamnar på en ny ciderfabrik där det tidigare mejeriet låg. 

– Vi kommer slå investeringsrekord nästa år. Det handlar om cideranläggningen och fyllnadslinjer. Vi håller på med renovering av en av våra gamla burklinjer. Linjerna vi bygger är högteknologiska och det är riktigt bra kvalitet, det är dubbla linjer på glas och burk, säger bryggeriets vd Henrik Dunge.

I april ska cideranläggningen vara klar. 

– I maj ska vi börja stoppa in grejerna och i september ska produktionen vara igång. Den är till för jäsning av äppel- och päronvin och dels säkerställer vi våra egna råvaror och dessutom sparar vi in på transporter. Vi är i full gång med förberedelserna. 

Åbros cider är på väg att sprida sig över hela världen – och i eftermiddag kan ni läsa om hur 2015 har varit för Sveriges äldsta familjebryggeri. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt