Annons:

Stor premiär för Ervad i dag – ”Kommer betyda mycket”

Så här ser Vimmerby Bilcenters nya lokal ut vid Ceos. Foto: Jakob Karlsson

Stor premiär för Ervad i dag – ”Kommer betyda mycket”

I helgen inviger Vimmerby Bilcenter sin nya bilhall vid Ceos. Ägaren Ervad Destanovic är nöjd med resultatet.
– Det här kommer betyda mycket för oss och vi kommer kunna höja kvalitén, säger han.

Annons:

Ervad Destanovic har alltid haft ett stort intresse för bilar. 2012 tog han steget att starta en bilfirma. Sedan dess har det gått fort. Ifjol omsatte bolaget över 20 miljoner och i helgen invigs den sprillans nya bilhandeln i Vimmerby.

– Jag har alltid varit intresserad och gillat att kolla på olika märken. Jag har bytt bil ofta och tyckt att det varit roligt. Jag tänkte att bilhandel var något jag kunde göra i framtiden. Nu har jag kommit och jag har nog haft lite tur, säger han när vi träffas i den läckra fastigheten.

”Förväntade mig inte mycket”

Bilcenter i Vimmerby säljer cirka 700 bilar om året i dag.

– Jag förväntade mig inte mycket när jag startade. Innan hade jag ett jobb och körde det här vid sidan om. Men sedan växte det fort och jag kände att det var dags att arbeta på ett nytt sätt.

Destanovic sökte andra lokaler i Vimmerby – men hittade inga. Då fanns tankar på att flytta verksamheten till en annan kommun. Så blev det inte. Istället slog Destanovic till på en tomt vid Ceos.

– Jag trivs bra i Vimmerby och nu känns det riktigt bra. Det ska bli skönt att jobba här. Det är en helt annan känsla än i den andra lokalen.

Har det blivit som du tänkt dig?

– Jag hade en önskan om hur jag ville ha det och har fått ungefär som jag ville. Det är väldigt svårt att bygga och många val som ska göras. Det har säkert gått några timmar bara att välja skrivbord. Det här är lagom stort för mig.

Hade du tanken på en egenbyggd bilhall när du startade?

– Ja, någonstans har jag alltid önskat det här och det är kanske därför det blivit verklighet. Önskar du inget för morgondagen blir det inget.

”Kommer betyda mycket”

Den nya fastigheten kommer förstås betyda en hel del för verksamheten. I lokalen finns också en verkstadsdel och Destanovic blir franchisetagare för nationella kedjan Meca.

– Det här kommer betyda mycket. Jag kan jobba med bilar lättare, jag har en ny verkstad med nya maskiner och det ger stora möjligheter. Vi kan börja med att tvätta bilar och det är mycket fräschare. Jag kommer kunna leverera mer kvalité till kunderna och det är det det handlar om.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt