Annons:

NATIONELL VERKSTADSFIRMA ETABLERAS I VIMMERBY

Inom kort öppnas en ny bilverkstad i Vimmerby. Foto: Pixabay

NATIONELL VERKSTADSFIRMA ETABLERAS I VIMMERBY

Den nationella bilmekanikerkedjan Meca etableras i Vimmerby. Verkstaden blir en del av Vimmerby Bilcenter som snart öppnar sina nybyggda lokaler vid Ceos i Vimmerby.
– Jag tycker att Vimmerby behöver det, säger ägaren Ervad Destanovic.

Annons:

Vimmerby Bilcenter har haft en fin utveckling sedan starten 2015. Inom kort byts de nuvarande lokalerna på cirka 80 kvadratmeter mot en helt nybyggd fastighet som är cirka tio gånger så stor.

I dag kan Dagens Vimmerby berätta att det även kommer att öppnas en Meca-verkstad i den nya fastigheten. Meca har 400 verkstäder över hela Sverige och kommer nu alltså till Vimmerby.

– Det finns ingen Meca i Vimmerby och jag tycker att Vimmerby behöver en verkstad till. Vi kommer visa att vi är duktiga på den fronten också. Jag tycker att det är lång väntetid på verkstäderna i dag och Vimmerby behöver en till bra verkstad.

 "Kommer utvecklas tillsammans"

När verkstaden öppnas är ännu inte spikat.

– Vi håller på med det sista så det blir snart framöver. Det dröjer någon vecka till i alla fall. Av tidigare erfarenhet vet vi att det kan hända vissa saker på vägen dit, men det är inte mycket kvar.

Destanovic kommer att äga och driva verkstaden.

– Meca kommer hjälpa mig på vägen och vi kommer utvecklas tillsammans.

Hur många anställda kommer jobba med verkstaden?

– Vi får se. Det kommer finnas plats för tre mekaniker och vi har en i dag och börjar med det. Vi tar det steg för steg och kommer fortsätta utveckla det här. 

"Känns spännande"

Vimmerby Bilcenter har erbjudit en del verkstadstjänster tidigare.

– Vi har kört en del, men inte i den volym som vi tänker oss nu. Vi får mycket större möjligheter nu med den nya lokalen. Det blir en stor skillnad. Jag är jättenöjd med hur den nya byggnaden ser ut och det känns spännande, säger Ervad Destanovic.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt