Annons:

Näringslivschefen om Subway:

Näringslivschefen Patrik Kinnbom tror att det blir lättare med nya etableringar om Subway kommer till Vimmerby. Foto: Vimmerby kommun

Näringslivschefen om Subway: "Skithäftigt"

Näringslivshefen gillar tanken på ett Subway i Vimmerbys nya galleria. – Jag tror att det här är jätteviktigt för handeln generellt sett, säger Patrik Kinnbom.

Annons:

Anders Fransson satsar på en helt ny galleria i Vimmerby. Han ska vara muntligt överens med en klädbutik och en matkedja. Dessutom kunde Dagens Vimmerby avslöja att Subway är inne på att etablera sig i gallerian. 

– Spontant är det jättebra. All handel är bra för Vimmerby och en galleria nästan mitt i staden, som inte ligger i något industriområde, är verkligen kanon. Det gynnar handeln att få fler butiker och det är väldigt nära till centrum, säger näringslivschefen Patrik Kinnbom. 

Vad kan det här betyda för Vimmerby?

– Hur mycket som helst. Till att börja med är det generellt sett jätteviktigt för handeln. När jag har ringt till större kedjor och kollat om de är intresserade av att etablera sig i Vimmerby, så har de bra koll på Vimmerby och vad som saknas. Bland annat har de tryckt på att det saknas matställen som har öppet vid deras öppettider: söndagar, lördagar och sena kvällar. Det här blir ett jättebra komplement. 

Hyllar Skaates arbete

Att Subway är på väg att etablera sig i Vimmerby gillar Kinnbom. 

– Jag hade inte en aning om det innan. Det tycker jag är skithäftigt. Samhället är mycket snabbare i dag och många tar lunchen på stående fot. Då är det här ett bra komplement. 

Flera etableringar har skett på sistone och näringslivschefen tror att mycket handlar om Beathe Skaates arbete. 

– Jag tror att det jobb hon gjorde tillsammans med kommunen har börjat ge frukt nu. Det är ingen quick fix och det är synd att kommunens ekonomi inte klarade av att låta henne fortsätta. Hon har tagit många viktiga kontakter tidigare och det finns ett intresse för Vimmerby. Det ser vi i och med att de tomma lokalerna börjar fyllas. 

Vad kan den här gallerian innebära?

– Den betyder massor. Framför allt för de som kommer hit och besöker staden. Det ökar attraktionskraften i stället för att någon ska åka långt bort. Jag ser bara positivt på det här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt