Annons:

NYTT OMSÄTTNINGSREKORD FÖR FÖRETAGET – BYGGER UT IGEN

RM Snickerier slog nytt omsättningsrekord under 2018 – och ska nu bygga ut igen i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

NYTT OMSÄTTNINGSREKORD FÖR FÖRETAGET – BYGGER UT IGEN

RM Snickerier fortsätter att satsa i Vimmerby. Fönstertillverkaren, som byggde ut sina lokaler så sent som 2016, bygger ut igen. Dessutom hade företaget ett mycket fint 2018.
– Det ser positivt ut, säger vd:n Mikael Carlsson.

Annons:

För knappt tre år sedan byggde RM Snickerier, som startades i Vimmerby 1987, ut sina lokaler för tio miljoner kronor. Det var en ökning med 1 400 kvadratmeter. 

Nu ska företaget bygga ut igen. 

– Vi har fått bygglov på en ny frukostmatsal och nya personalutrymmen. Våra befintliga har blivit för små. Vi bygger ett orangeri med mycket glas och en vacker glasad taklanternin. Det blir fler omklädningsrum och ett nytt kök i utbyggnaden. Tanken är att allt ska bli klart till sommaren, säger RM:s vd Mikael Carlsson.

I dagsläget är RM Snickerier 42 anställda. Som det är nu finns det inte plats för samtliga anställda i de befintliga omklädningsrummen.

– Vi har temporära omklädningsrum på övervåningen och vi bygger ut för att ha möjligheten att alla ska få plats. Det är förstås konjunkturen som styr, vi producerar efter vad kunden vill ha. Men träaluminiumdelen har blivit betydligt mer än vi trodde och därför bygger vi ut. Vi har inte tillräckligt med plats för vår personal.

"Kan nästa räkna ut omsättningen nu"

RM Snickeriers orderbeläggning är väldigt hög.

– Vi har 20-25 miljoner i inneliggande order som vi ska leverera fram till semestern. Det har vi bokat in och ska bli klara med på ordnarie produktion. Det är några månader kvar och satsningen på träaluminiumdelen har slagit ut bättre än vi trodde.

2018 slutade med nytt omsättningsrekord för Vimmerbyföretaget. Den landade på drygt 62,2 miljoner kronor med bibehållet resultat.

Även 2019 ser ut att bli ett bra år.

– Man kan redan nu säga att vi har fullt till bokslutet, det ser positivt och vi kan nästan räkna ut omsättningen redan nu.

Hur ser konjunkturen ut?

– Träfönstertillverkning i Sverige har cirka 30 procent av den totala marknaden. 70 procent är träaluminium och i och med att vi har satsat på det har vi 100 procent marknad att arbeta mot numera. Tittar man tillbaka tio till tolv år var det mer trä än träaluminium. Men marknaden går mer och mer mot att folk vill ha underhållsfria fönster i större utsträckning. Det var därför vi satsade på det här för att kunna möta efterfrågan och bli mindre konjunkturkänsliga. Vi klarar en konjunkturnedgång betydligt bättre med 100-procentig marknad jämfört med 30-procentig marknad.

Har ni några andra stora avtal på gång?

– Några stycken jobbar vi på, men inte riktigt lika stora som den, men de är ändå stora för oss. Det handlar om både trä- och träaluminium och det ser positivt ut kan man säga.

RM har även en fabrik utanför Kalmar där man är drygt tio anställda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt