Annons:

FÖRETAGET INVESTERAR TIO MILJONER I VIMMERBY

RM Snickerier investerar tio miljoner kronor i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

FÖRETAGET INVESTERAR TIO MILJONER I VIMMERBY

RM Snickerier storsatsar i Vimmerby. Fönstertillverkaren bygger ut sina lokaler för tio miljoner kronor. – Det handlar om nästan 1 400 kvadratmeter, säger vd:n Mikael Carlsson.

Annons:

Många Vimmerbyföretag har gjort fina resultat, stora investeringar och allmänt mått mycket bra de senaste åren. Nu satsar ytterligare ett Vimmerbyföretag på hemmaplan. 

RM Snickerier, som startades 1987, lägger tio miljoner kronor på att bygga ut sina lokaler. 1 400 kvadratmeter handlar det om. 

– Vi ska bygga ut och fortsätta vår utveckling av aluminiumfönster. Aluminiumdelen gör en samarbetspartner i dagsläget, men vi monterar ihop och utrymmet behövs, säger RM:s vd Mikael Carlsson. 

Köpt mark

Lokalerna behövs också för ordinarie träproduktion. 

– Vi ska förflytta ordinarie träproduktion, det är för trångt som det är nu. Vi har också lagt mycket pengar på att utveckla monteringen av aluminiumfönster. Vi har egen konstruktion som ingen annan har, vi gör snygga fönster i gammal stil. Vi ska även i fortsättningen satsa 100 procent på trä, men det här är ett komplement till det. Statstisken de senaste tio åren visar att det allt fler köpet aluminiumutsida och fortsätter det så i tio år till, så kanske det inte finns så mycket trä. 

RM har köpt mark för att kunna utöka fabriken. Sammanlagt ligger investeringen på tio miljoner och taket ska vara på i november. 

– Vi förlänger åtta skepp och vi har redan börjat gräva. Den här veckan ska vi sätta i holkarna, men vi inväntar bygglovet. 

38 i Vimmerby

Om det blir några nya arbetstillfällen till följd av investeringen återstår att se. 

– Vi har redan tagit in folk under tiden, så inte i dagsläget. När vi är klara och om marknaden ligger som den ligger, då får vi titta på att anställa folk. 

I dagsläget är det 38 anställda på RM Snickerier i Vimmerby och tio personer i en fabrik utanför Kalmar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt