Annons:

Ny miljonvinst för Vimmerby Sparbank – ”Stolt och glad”

Claes Roos, Carina Rydholm, Stig Bäck och Staffan Leijon är nöjda med Vimmerby Sparbanks 2018. Foto: Jakob Karlsson

Ny miljonvinst för Vimmerby Sparbank – ”Stolt och glad”

Vimmerby Sparbank gör ett resultat på 12,8 miljoner 2018. Det är cirka 2,5 miljoner sämre än 2017.
– Jag ser det som ett väldigt stabilt och bra verksamhetsår, säger Carina Rydholm, vd på Vimmerby Sparbank.

Annons:

I torsdags kväll höll Vimmerby Sparbank årsstämma och gick igenom det gångna året. I mångt och mycket är resultatet likvärdigt med 2017 med nästan exakt lika mycket intäkter. Räntenettot låg på 30 miljoner, precis som det föregående året.

På sista raden landar Vimmerby Sparbank på 12,8 miljoner i resultat. 2017 var vinsten 15,4 miljoner. Nästan hela skillnaden beror på förändringar i bankens finansiella tillgångar. Den posten stärkte resultatet med 1,34 miljoner 2017, men tyngde årets resultat med 0,94. Även kreditförlusterna steg, från 425 000 till 1,4 miljoner.

– Jag ser det som ett väldigt stabilt och bra verksamhetsår. Utifrån rådande omständigheter med minusränta nästan hela 2018 och ökade kostnader med tanke på regelverken så bedömer jag det som ett väldigt bra år och jag är stolt och glad för det. Jag är nöjd med att vi träffar så många kunder som uppfattar oss som en lokal sparbank och vill ha samarbete för oss. Det känner jag är viktigt. Jag vill tacka personalen, det är de som gör jobbet.

"Är katalysator"

Vimmerby Sparbank ägs till 60 procent av den lokala Sparbanksstiftelsen och till 40 procent av Swedbank.

– Vi är katalysator till många saker som händer i bygden och det är det vi vill vara och uppfattas som. Vi vill utveckla Vimmerby och dess omnejd.

Upplever du att ni påverkas av den kraftiga kritiken mot Swedbank?

– Jag känner inte att det påverkar oss och jag kommenterar i regel inte det som händer i Swedbank, vi som bank har inga aktier i Swedbank och vi får inte mycket frågor om det i banken. Jag tror att människor förstår att vi är en lokal aktör i Vimmerby.

Hur ser det ut 2019?

– Vi ser fram emot året och jag känner att vi har jobbat mycket med regelverken och att vi behöver göra mer kundaktiviteter nu.

Nyval på en styrelsepost

Vimmerby Sparbank har 16 anställda. I styrelsen blev det omval för sex personer och nyval av Anna Peyron Lindström, som företräder Swedbank.

Styrelsen består av följande: Staffan Leijon, ordförande, Marie Arvidsson, vice ordförande, PerÅke Svensson, ledamot, Jörn Allmandinger, ledamot, Richard Eliasson, ledamot, Nene Bjerström Galvan, ledamot och Anna Peyron Lindström ledamot.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt