Annons:

Hamburgerjätte närmar sig etablering i Vimmerby

Kommunens näringslivschef Patrik Kinnbom hoppas att kommunen snart får klart med Burger Kings etablering.

Hamburgerjätte närmar sig etablering i Vimmerby

Snabbmatsjätten Burger King närmar sig en etablering i Vimmerby. Näringslivschefen Patrik Kinnbom är mycket optimistisk – och tror att det kan ge hela 30 nya jobb. – Inom ett år tror jag att vi har dem i Vimmerby, säger Kinnbom.

Annons:

Ända sedan november 2014 har Burger King och Vimmerby kommun diskuterat en etablering för snabbmatskedjan i Vimmerby. Nu är det närmare än någonsin. 

Inom en vecka tror näringslivschefen Patrik Kinnbom att kommunen kan ha fått ett svar. Det kan Dagens Vimmerby avslöja i dag. 

– De vill till Vimmerby och har tittat på flera områden, men bollen är hos dem nu. Jag har inte fått någon återkoppling efter deras besök i sommar, men jag ska ligga på lite, säger Patrik Kinnbom. 

Hur nära är det ett avtal?

– Jag kan inte säga hur nära det är, men jag tror att vi kan ha ett svar i nästa vecka. Jag har precis varit i Ljungby och träffat deras näringslivsenhet. När de bestämde sig för att satsa där så tog det en månad. 

 Har intressanta namn

Området som är mest aktuellt ligger utmed riksväg 23/34 vid Åbro. Det var där Burger King var och tittade tidigare i sommar. 

– Det uppfyller två av deras tre kriterier och de är väldigt intresserade av en etablering. Vi har skickat alla kartor och ritningar och vi söker någon som kan driva det här som franchiseverksamhet. Vi har en del intressanta namn.

Det söks också efter en fastighetsägare. 

– Vi försöker hitta någon fastighetsägare som vill bygga det här och äga det. Den frågan har vi släppt till fastighetsklubben i Vimmerby och det finns ett intresse. Det kan ge bra avkastning.

 Kan ge 30 jobb

Alldeles nyligen öppnade hamburgerjätten Burger King, som kör stenhårt i Sverige och hela Norden för tillfället, en restaurang i Eksjö. Förmodligen blir den här snarlik den. 

– Jag tror att det går att få till en byggnad som den som är i Eksjö. Jag tror att de får rum på den ytan.

Blir planerna mellan hamburgerjätten och kommunen verklighet kan det ge mellan 20 och 30 nya arbeten. 

– Det kan ge många jobb. Jag skulle uppskatta att det kan bli mellan 20 och 30 nya arbetstillfällen. 

Hur viktigt är det för kommunen att få hit Burger King?

– Jag kan inte avgöra hur viktigt det är att få in just Burger King. Men att få in så många nya arbetstillfällen är förstås väldigt viktigt. 

 "Inom ett år"

Patrik Kinnbom är väldigt optimistisk gällande den potentiella nyetableringen. 

– Min känsla är att det blir av någonstans i Vimmerby. 

Hur snart?

– Förhoppningsvis inom ett år. Det beror lite på detaljplanen, om vi måste in och ändra något åt dem i den. Vi kanske kan göra någon prioriterad lista, som vi kan snabba på. Jag hoppas det. 

Varför är de så måna om att ta sig in i Vimmerby?

 – De ser en jättepotential i Vimmerby. Vår besöksnäring, handelsarbetet och nya säsonger på bland annat Astrid Lindgrens Värld. Allt det spelar stor roll. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt