Annons:

MIR-gruppen mångmiljonsatsar i Vimmerby

Vimmerbyföretaget MIR-gruppen storsatsar på sin fabrik. Foto: Jakob Karlsson

MIR-gruppen mångmiljonsatsar i Vimmerby

Mir-gruppen har haft en strålande utveckling under de senaste åren. Nu väljer företaget att investera cirka tio miljoner kronor för att öka kapaciteten. – Vår prognos är att vi kommer att öka successivt framöver, säger företagets Victor Rydersten.

Annons:

Mir-gruppen är ett av Vimmerby kommuns största företag med 45 anställda. Företaget renoverar och tillverkar fönster och bildades 1980. Utvecklingen under de senaste åren har varit nästintill sensationell.

Nu väljer företaget att satsa ungefär tio miljoner kronor på sin fabrik i Vimmerby. Dels bygger man ut lagret med 650 kvadratmeter och dels installerar man nya maskiner.

– Vi har investerat i ett bearbetningscenter som gör att vi kommer kunna tillverka fler fönster under samma tid. Vi känner att vi ökar hela tiden och måste göra något för att möta marknaden.

”En ordentlig ökning”

Kapaciteten blir hela 60 procent högre.

– Det är ordentlig ökning, men vi kommer inte ligga där i början. Vi kommer öka successivt och även få ned kostnaderna för tillverkningen. Jag tror även att vi får snabbare leveranstider.

Förhoppningen är att utbyggnaden ska vara klar till jul och de nya maskinerna till i slutet av februari. Investeringarna innebär inte några nyanställningar i nuläget.

– Vi investerar i det här nu och sedan får vi se hur det ser nästa år. Vi kommer inte anställa någon nu.

Omsätter över 70 miljoner

2012 omsatte Mir-gruppen 48 miljoner. Ifjol var siffran 72 miljoner och prognosen pekar på ungefär samma nivå i år.

– Vi ligger ungefär på samma omsättning i år, men nästa år tror vi att vi ska kunna öka ytterligare. Jag vet inte hur mycket vi kan öka med, utan vi får se hur det faller ut. Vi har mycket jobb som är på väg in. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt