Annons:

Nytt fint år för Vimmerbyföretaget – siktar på 100 miljoner i omsättning

2018 slutade med en omsättning på cirka 90 miljoner kronor för Victor Ryderstens Mir-gruppen.

Nytt fint år för Vimmerbyföretaget – siktar på 100 miljoner i omsättning

Många företag i Vimmerby går fortfarande väldigt bra. Ett av dem är Mir-gruppen. 2018 slutade med cirka 90 miljoner kronor i omsättning och en vinst på drygt sju miljoner kronor.
– Det är den högsta omsättningen någonsin, säger vd:n Victor Rydersten.

Annons:

Slutdelen av 2010-talet har varit mycket starkt för fönstertillverkaren Mir-gruppen i Vimmerby. 2017 slutade med drygt 87 miljoner kronor i omsättning och en vinst på drygt sju miljoner kronor.

Under förra året blev det liknande siffror. Mir omsatte cirka 90 miljoner kronor och gjorde en vinst på 7,2 miljoner kronor.

– Det är vi nöjda med. Omsättningen är den högsta vi har haft och vi ser väldigt ljust på framtiden. I år är tanken att det ska bli ännu bättre, vi siktar på 100-miljonersstrecket och orderstocken är över 100 miljoner just nu, säger vd:n Victor Rydersten.

Varför går det så bra?

– Det är fortfarande mycket renoveringar på gång. Många byter fönster och ofta till PVC-fönster, den marknaden vi är inne på. PVC-sidan växer ordentligt för oss och det var 60-65 miljoner kronor av omsättningen förra året. Det har vi hållit på med sedan 1984 och det känns som att vi verkligen har fått snurr på det. Det är en väldigt stor och viktig del för oss.

"Ser ökad efterfrågan"

Mir har gjort flera stora investeringar i sin anläggning de senaste åren.

– Vi byggde ut och skaffade nya maskiner. Det behövdes och var rätt investering att göra när vi ser en ökad efterfrågan. Det finns också utrymme att kunna växa ytterligare.

Företaget har 45 anställda i dagsläget. Det skedde ingen större ökning förra året.

– Vi har bland annat anställt en säljare till med anledning av att jag klev upp som vd förra året. Vi ser en ökad efterfrågan och får se hur vi ska tackla det.

Här kan du läsa om en jätteorder Mir fick klart med i veckan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt