Annons:

Fredrik vill återupprepa succén – nypremiär i morgon

Fredrik Thalin, till vänster, är laddad för en ny säsong med Primes onsdagsbingo. Foto: Jens Lidesjö

Fredrik vill återupprepa succén – nypremiär i morgon

I höstas satsade Prime på ett helt nytt koncept. Utfallet för talkshowen med Fredrik Thalin blev en succé och fyllde lokalen under många onsdagar i höstas. I morgon är det premiär för en ny omgång.
– Det blir spännande att se om det fortfarande finns samma intresse, säger Fredrik Thalin.

Annons:

Amanda Karlsson, Håkan Karlsson och Sara Hultqvist var några av alla Vimmerbyprofiler som besökarna på Prime fick möjlighet att lära känna lite extra förra året. I morgon drar vårens omgång igen.

Vårens första gäster är Karaktärshotellets vd och fullmäktigeledamoten Micael Glennfalk (M), som är mest känd för att ha grundat Roxx och sin omstridda kommunalrådsperiod i Vimmerby mellan 2011-2015, och musikern Per Backstad, som spelat i en mängd olika konstellationer men kanske är mest känd som sångare i Rayday.

– Det känns som en härlig öppning och väldigt spännande gäster. Jag har inte pratat jättemycket med dem, men det ska bli jättekul att höra deras historier. Per Backstad kommer också sjunga några låtar med gitarr, säger Fredrik Thalin. 

”Lagom svårt koncept”

Precis som tidigare kombineras talkshowen med bingo. Ett udda koncept som visade sig vara framgångsrikt.

– Jag är positivt överraskad av första säsongen. Det var fullsatt många gånger och vi fick också bra respons när det gäller gästerna och upplägget. Nu blir det spännande att se om det fortfarande finns samma intresse från Vimmerbyborna, säger Fredrik Thalin och fortsätter:

– Dels tror jag att folk är lite nyfikna på gästerna som kommer. De vet vilka de är till namnet, men nu får man möjlighet att lära känna människorna. Första gångerna fanns det en förväntan om att det blir talkshow med Fredrik och att det blir askul rakt igenom, men det har inte varit min tanke. Jag vill lyfta fram gästerna och det känns jättefint att det har gått fram och att det har funkat. Sedan är bingon ett kul moment också. Det känns som ett lagom svårt koncept en onsdagskväll.

”Det är inte självklart”

Prime kommer att anordna talkshowbingon varannan onsdag under hela våren. Gästerna släpps efter hand.

– Vi släpper nästa gäster så fort som möjligt. Nu har det till och med hört av sig några personer som sagt att de gärna vill vara gäster och det är roligt.

Är det lättare att hitta gäster än du trodde?

– Vad det handlar om mest är att folk känner sig bekväma med att prata om sig själva och det är inte självklart. Alla människor är intressanta på sitt sätt, men många är skitnervösa. Flera har varit nervösa under de första fem minuterna, men sedan har de sagt att det känns som att sitta och prata i ett vardagsrum.

Vem är din drömgäst?

– Det finns många med Vimmerbyanknytning. ”Kosse” (Kosovare Asllani) och Linus Hultström hade varit väldigt roligt. Någon ur familjen Nyman, Karin eller Nils, hade också varit intressant. Det finns många. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt