Annons:

Simon Dahl blir tv-kändis i höst – ska vara med i SVT-satsning

Simon Dahl (längst till höger) med syskonen Marcus och Emmelie. Foto: Privat

Simon Dahl blir tv-kändis i höst – ska vara med i SVT-satsning

Simon Dahl kom till Vimmerby för att spela hockey. Nu är han rotad i staden. I höst kommer Vimmerbyborna att kunna se honom i Sveriges Television.
– Det ska bli kul och läskigt på samma gång, säger han.

Annons:

Tillsammans med sina syskon är Simon Dahl, som tidigare spelat för Vimmerby Hockey, med i SVT:s nya underhållningssatsning "Duellen". 

– Anledningen till att jag är med är mina syskon. Förra året sökte de till tv-programmet "Bytt är bytt" och de fick åka på casting, men fick aldrig vara med i programmet. I våras fick de ett mejl av SVT om den nya satsningen och blev frågade om de ville medverka. 

20 lag tävlar mot varandra i "Duellen" och Simon Dahl blev den tredje länken i syskonlaget. 

– Alla lag är olika, så vissa bestod av kompisar och syskon och i ett annat lag var det två barn med sin morfar. Så det var olika konstellationer och olika åldrar, vilket var kul. 

Premiär i augusti

Programmet ska sändas i höst med premär i augusti. 

– Det ska bli kul faktiskt och läskigt på samma gång. Inspelningen varade ju i drygt tre timmar och det färdiga programmet ska sändas i en timme. Kameran rullade hela tiden, så det ska bli spännande att se hur de klipper ihop allting sen. Det kan ju bli så att man får synas jättemycket eller att man syns mindre, det återstår att se. 

Hur det går för Simon och hans två syskon får han så klart inte avslöja. 

– I varje avsnitt är det sex olika dueller, exempelvis: vem vinner på 100 meter, Carolina Klüft eller ett pendeltåg? Lagen i studion ska sedan gissa på antingen alternativ A eller B. Svarar man rätt får man vara med och gissa på nästa duell och svarar man fel åker man ut, säger Simon Dahl. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt