Annons:

Årets bästa dag för ALV:

Tisdagen blev ALV:s bästa dag hittills i år. Foto: ALV

Årets bästa dag för ALV: "Ser jättebra ut"

Närmare 9 000 besökare gick in genom grindarna på Astrid Lindgrens Värld den här omtalade tisdagen. Hoppet om att nå en halv miljon besökare den här turistsäsongen lever i allra högsta grad.
– Det ser jättebra ut. Vi har börjat starkt, säger Lena Möller, marknads- och försäljningschef på ALV.

Annons:

Vid klockan 13 på tisdagen hade Astrid Lindgrens Värld fått besök av 8 353 personer. Ytterligare något hundratal lär ha tagit sig in i parken efter det. 

– Det hamnar ungefär på 9 000. Det är den bästa dagen så här långt och det är ju den här tisdagen i juli det brukar handla om, säger Lena Möller, marknads- och försäljningschef på ALV.

Redan förra året började Astrid Lindgrens egen sagopark märka av att de där enorma besökstopparna de kunde ha förr börjat försvinna. 

– Det börjar plana ut och de tendenserna såg vi redan förra året. Nu har vi i stället flera dagar med mycket folk, där vi ligger med mellan 7 000 och 9 000 och inte enstaka dagar med 10 000 till 12 000 som förr. Det är ju bra för både oss och gästerna, säger hon. 

Spräcks drömgränsen?

Att ALV ska nå den drömgräns som funnits i flera år börjar allt mer se ut som mer än en dröm.

– Vi ligger på budget och det ser bra ut, vi har fortfarande förhoppningar om att nå 500 000. Det ser jättebra ut och det är en stark början av oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt