Annons:

Kristall till Denise från Hultsfred efter succén med julkalendern:

Denise Sonehag Carlford tillsammans med kronprinsen från julkalendern. Foto: Privat

Kristall till Denise från Hultsfred efter succén med julkalendern: "Känns helt sjukt"

Det var flera lokala profiler som fick jubla i samband med måndagens Kristallengala. Denise Sonehag Carlford från Hultsfred fick ta emot priset för årets barnprogram på scen efter succén med julkalendern "Kronprinsen som försvann". 
– Jag har inte riktigt tagit in det ännu. Jag bara skrek rakt ut, berättar hon.

Annons:

Denise Sonehag Carlford var producent till 2022 års julkalender "Kronprinsen som försvann". Julkalendern blev hyllad och ännu ett bevis på det kom under Kristallengalan på måndagen.

Då blev julkalendern utsett till "Årets barnprogram". 

Producenten från Hultsfred fick kliva upp på scen tillsammans med huvudrollsinnevaren Xavier Canca-Englund. Att vinna en kristall var inget hon kunde drömma om.

– Jag har inte riktigt tagit in det ännu. Gårdagen är en snabbspolning av en film som det känns att jag var med, säger hon och skrattar:

– Det är jätteoverkligt och helt sjukt. Vem får vinna en kristall egentligen? Vi är verkligen jätteglada, men jag har inte kunnat landa riktigt ännu. Batteriet tar slut i min mobil för att alla ringer och skickar, så det är väl så det märks ännu. I dag har jag ändå kunnat jobba på, men i går var det en ren misär för vi var så nervösa. 

"Skrek rakt ut"

Inte ens när julkalendern började sändas kunde hon ana det här, men i efterhand började hon tänka att det faktiskt kunde bli en nominering. 

– Vi fick så många glada tillrop och tittarsiffrorna var så fina att man började tänka att det var möjligt att vi kanske kunde få en nominering. Samtidigt hade jag inte jättebra koll på allt annat, så jag visste inte om det var ett starkt barnår eller vad som hade varit på tv riktigt. 

Hur var känslan när det förkunnades att ni vunnit?

– Jag bara skrek rakt ut. Det har jag sett på bilder, säger hon och skrattar. 

Hur var det att få gå upp på scen?

– Jag trodde man själv kunde bestämma och jag hade tyckt att vår regissör (Tord Danielsson) borde ha fått göra det, men det blev jag och prinsen som fick hämta det. Självklart är det ärofyllt.

Hur blev firandet?

– För min del blev det ganska lugnt. Vi var ju där med barnskådespelarna och hade en trevlig. När deras föräldrar hade hämtat dem, så skålade vi och firade lite. Men jag var på jobbet vid 08.30, så jag tog det ganska lugnt ändå.

"Kan betyda jättemycket"

Denise Sonehag Carlford som ursprungligen är från Hultsfred bor numera i Göteborg. Hon tror att det här kan betyda mycket för hennes kommande projekt. 

– För kommande projekt kan det säkert betyda jättemycket. Jag och Tord Danielsson gillar att jobba tillsammans. Vi har flera projekt vi utvecklar och tänker på. Det kan säkert betyda något för oss som duo, men det är verkligen inte bara vårt pris. Det är så många som bidragit till kalendern och det här priset. 

Hon är inte säker på att hon vill vinna någon mer kristall. 

– Det här är verkligen ett kollektivt pris med varje kotte. Det är som att baka en kaka eller en rätt, men det blir aldrig exakt samma resultat. Det var så nervöst, så jag hoppas nästan aldrig att jag vinner någon mer, säger hon och skrattar

En ny tv-serie på SVT heter "Familjen Andersson" som Denise Sonehag Carlford varit linjeproducent för.

– Säsong ett ligger uppe nu och säsong två filmade vi i våras. Vi bearbetar den nu och så kommer den i nästa höst. Vi utvecklar andra projekt också, men det är fortfarande hemligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt