Annons:

Tre nomineringar för Alfred Svensson på kvällens Kristallengala

Alfred Svensson, här tillsammans med Peter Stormare under sin resa i Nepal, är nominerad i tre kategorier vid kvällens Kristallensgala som direktsänds i SVT. Foto: Privat

Tre nomineringar för Alfred Svensson på kvällens Kristallengala

I kväll ska årets tv-insatser prisas och kristaller delas ut. Alfred Svensson från Tuna är nominerad i tre kategorier och Sven Yrvind från Västervik kan vinna pris för sin insats i Viaplay-produktionen ”Havsfilosofen”.

Annons:

Det är under måndagskvällen dags för den 19:e upplagan av Kristallen. 23 statyetter delas ut där 18 vinnare utses av en jury, fyra vinnare utses av publiken som röstar under kvällens gång samt ett hederspris som utses av Kristallens styrelse.

Årets gala på Cirkus i Stockholm leds av Kristina "Keyyo" Petrushina och Mark Levengood och direktsänds i SVT.  Sedan en tid tillbaka står det klart vilka som är nominerade i de respektive kategorierna.

Alfred Svensson kan vinna tre priser

Tunabördige Alfred Svensson är nominerad i kategorin ”Årets tv-personlighet” för sin insats i Viaplay-serien ”The Journey – 15 dagar i Nepal”. I kategorin är också Benjamin Ingrosso (Benjamins på TV4), Fouad Youcefi (Valvakan på SVT) och Pernilla Wahlgren (Wahlgrens värld på Kanal 5/Discovery+) nominerade.

Alfred Svensson är även nominerad i kategorin ”Tittarnas favoritprogram” för det han och Klas Eriksson har åstadkommit med populära SVT-serien ”Leif & Billy”. Övriga konkurrenter är ”Benjamins” på TV4, ”Högspänning” på Viaplay, ”Spökjakt” på Kanal 5/Discovery+ och ”Young Royals” på Netflix.

"Årets tv-personlighet" och  "Tittarnas favoritprogram" är två av de fyra kategorierna där tittarna ringer och röstar. Det gäller även "Årets kvinnliga programledare" och "Årets manliga programledare".

I kategorin ”Årets komedi- och humorprogram” finns ”Leif & Billy” med bland de fem nominerade tillsammans med ”Herr Talman” på SVT, ”Kärlek & Anarki” på Netflix, ”Meningen med livet” på Viaplay och ”Vuxna människor” på C More/TV4. 

Yrvind och Carlford bland de nominerade

Sven Yrvind, ensamseglare från Västervik, står i fokus i Viaplays dokumentärfilm ”Havsfilosofen” och är en av fem nominerade i kategorin ”Årets dokumentärprogram”. Övriga nominerade är ”Att bli Lee” på TV4, ”Historjá – Stygn för Sapmi” på SVT, ”Kärlek och skilsmässa” på SVT och ”Selma Lagerlöf” på SVT. 

2022 års julkalender i SVT ”Kronprinsen som försvann”, producerad av Denise Carlford från Hultsfred, kan vinna priset ”Årets barnprogram”. De gör upp om segern med ”Wild Kids”, ”KP-TV”, ”Strula” och ”Otajmat”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt