Annons:

Lindström efter Idol-succén:

Mathilda Lindström är vidare i Idol. På måndag får vi se om hennes äventyr fortsätter.

Lindström efter Idol-succén: "En otrolig resa"

Mathilda Lindström är en av få som är kvar i Idol-cirkusen. Nästa vecka får vi veta om hon tar sig vidare ännu ett steg närmare den stora drömmen.
– Det har varit jättehäftigt, säger sångfågeln från Vimmerby.

Annons:

Lejonparten som drömmer om att vinna Idol söker naturligtvis dit själva. Ett fåtal slipper audition – och får en guldbiljett direkt. Så var det för Mathilda Lindström, som blev hämtad under en föreställning på Kulturama. 

– Jag blev jättechockad. Min mamma, min pappa och min bror var och tittade på den föreställningen, så det var det enda jag fokuserade på. Några i min klass hade sett Nikki (Amini, jurymedlem på Idol) i publiken, men jag var helt i min egen värld. Jag var inte alls någonstans beredd på att hon skulle komma där, säger Mathilda Lindström. 

Men Nikki Amini var där för hennes skull och blev inte besviken. 

– Jag blev glad, överraskad och chockad när jag fick guldbiljetten av henne. 

"Tog det inte så hårt"

I måndags fick tittarna se Mathilda Lindström för första gången. I onsdags fick de se henne gå vidare från det tuffa gruppmomentet. 

– Jag tog inte den dåliga kritiken så hårt. Gruppmomentet är alltid det som juryn är surast vid och har högst förväntningar på. Jag tycker att vi gjorde det bra utefter våra förutsättningar och det var en del som som fick ännu sämre kritik än vad vi fick, säger hon.

Känner du en extra press för att du blev utvald?

– Jag ser det mer som att jag blev hämtad för att vara med, jag har inte sökt hit. Då kan jag gå in och göra det bästa av det, testa och se det roliga i det.

Hemligt

Huruvida Mathilda även tar sig vidare från kommande måndags solomoment får hon förstås inte avslöja. 

– Min familj vet, men det är ju tystnadsplikt det handlar om. Slutaudition är väldigt tufft, det är pirrigt varje gång.

Hela den här sommaren med Idol har varit nyttig för henne, säger hon. 

– Det är en otrolig resa på alla möjliga sätt. Det är extremt jobbigt och en extrem press. Du får låtar där, har bara timmar på dig att öva, ingen sömn, samarbete med andra människor och så ska du prestera framför en kamera. Man har lärt sig mycket av det och framför allt i gruppmomentet. Man måste ta för sig, men inte gå över en gräns där man tar över för mycket från de andra. Man ska visa vem man är, men ändå tillhöra gruppen. 

Har du varit nervös?

– Jag har varit jättenervös, man är som i en bubbla när man är där. Man har hunnit tänka under tiden innan det skulle sändas och det är kul att se mig i tv. Man blev kompis med många andra och det är kul att se hur det gick för dem också. 

Sune-föreställning

Till senhösten och vintern väntar också Sune-föreställningen, med Morgan Alling, för Vimmerbytjejen. 

– Vi börjar repa om en månad och sedan är det premiär i mitten av november. Det är en Sverigeturné och det ska bli superkul. Man får sjunga, dansa och spela teater samtidigt – och det finns ju inget bättre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt