Annons:

Vimmerbys världsmästare laddar för nytt guld:

Magnus Strömsten vill ta tillbaka kungakronan.

Vimmerbys världsmästare laddar för nytt guld: "Gäller att inte fega"

För två år sedan fick Vimmerby en världsmästare. Det handlade om Magnus Strömsten, 40, som vann VM i V75. På lördag börjar det igen.
– Det gäller att sticka ut och inte fega för mycket, säger han till Sportbladet.

Annons:

Magnus Strömsten upplevde en dröm för två år sedan – då fick han ta på sig kungakronan efter att ha blivit världsmästare i travkunskap. Förutom den finfina titeln belönades Vimmerbysonen med 250 000 kronor. 

På lördag börjar 2017 års VM i V75. Travkungen- och journalisten Magnus Strömsten, som är delägare i sex travhästar, jagar nu ännu ett guld. I en intervju med tidningen Sportbladet har han fått ge sina bästa tips för att lyckas. 

– Det gäller att sticka ut och inte fega för mycket så man bara går på favoritbetonade rader. Jag gillar att försöka gå på fyra spikar. Måla på rejält i ett lopp där man har känslan att det kan skrälla och sedan hitta några fräcka lås i de två övriga där man tror att det går att jobba bort favoriterna, säger han till tidningen.

Till att bli en framgångsrik travspelare finns inga genvägar, säger han.

– Det finns inga genvägar utan det är hårt jobb som gäller. Det är viktigt att följa travet i stort så mycket som möjligt och få med sig färska intryck av de hästar som är igång och startar inom V75. Mitt grundjobb görs ofta redan på söndagskvällen då startlistorna blir klara. Då brukar jag plocka ut två, tre idéer som tänkbara spikar. Sedan funderar man vidare under veckans gång och tar del av information i tipstidningar och så vidare. Är det väldigt negativ info på någon idé som exempelvis en negativ balansförändring så tänker jag i regel om. Annars gillar jag att stå fast vid mina idéer och inte låta sig påverkas för mycket av allt snack.

"Besvikna över att jag inte fick behålla kronan"

I intervjun får han också beskriva sin upplevelse kring att bli världsmästare. I finalen besegrade Magnus Strömsten en annan svensk och en österrikare.

– Det var förstås en häftig känsla. Som liten drömde man väl som alla andra att vinna VM-guld i något, men att man skulle bli världsmästare i V75 på äldre dagar hade man inte trott. En skön belöning för all tid man lagt ned på travet de senaste 25 åren, säger Magnus Strömsten.

Han säger att han – än i dag – påminns om världsmästartiteln.

– Man påminns ofta av att folk kallar en för Världsmästaren. Just dagarna efteråt var det extremt mycket uppståndelse, jag fick ägna mycket tid i telefon och svara på sms från vänner och bekanta. Det var många som hade följt dramatiken framför tv. Mest stolta var nog mina två systersöner som frågade om jag var kung nu när de sett mig med kronan på huvudet i tv. De var dock lite besvikna över att jag inte fick behålla kronan.

Köpte ny bil

Magnus Strömsten blev också hyllad under kommunfullmäktige i Vimmerby. För vinstpengarna köpte han, bland annat, en ny bil.

– Merparten av dem gick till en ny bil, vars färg är samma blåa nyans som loggan för V75. Sedan unnade jag mig en lite lyxigare semesterresa. Dessutom köpte jag in mig i en ny häst och så fick systersönerna en slant var också.

Om han kan titulera sig världsmästare för en andra gång återstår att se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt