Annons:

Magnus jakt på ny världsmästartitel

Får Magnus Strömsten bära kungakronan även 2016? I helgen börjar han jakten på en ny VM-titel. Foto: Andreas Brodin

Magnus jakt på ny världsmästartitel

Magnus Strömsten, 38, från Vimmerby är bäst i världen. Åtminstone på trav. Med start i helgen ska han försöka försvara guldkronan. – Jag kommer att hålla fast i min taktik, säger han till Sportbladet.

Annons:

2015 hade Vimmerby en enda världsmästare. Det var Vimmerbybon Magnus Strömsten. 

38-åringen hyllades som en travkung när han korades till bäst i världen på trav. Nu jagar han en ny titel i VM i V75 och nya prispengar. I fjol vann han 250 000 kronor.

– Själva finaldagen var en rätt frän upplevelse. Det var en lättnad att ta sig till final, i och med att många av de jag mötte inte hade de grundkunskaperna som mig kändes det som en press för mig, att jag borde vara med och hugga där, säger Magnus Strömsten till Sportbladet.

Många reaktioner

Drömmen är förstås att försvara titeln, men vägen dit är lång. I helgen inleds jakten på en ny världsmästare och Magnus Strömsten vill förstås gärna vara den som övriga sprutar skumpa på i november. 

– Det är många som undrat hur jag ska försvara min titel, och jag vet att det är extremt svårt att komma med. Jag hade en taktik jag körde på i fjol, och den kommer jag att hålla fast vid i år.

Magnus Strömsten säger att reaktionerna var många förra året.

– Många. Jag hade inte med min telefon till studion utan den låg kvar på hotellrummet, och när jag kom tillbaka dit hade det bara rasslat till med över 100 sms och mängder av missade samtal. Jag fick ägna hela söndagen åt att s­vara på sms och höra av mig till folk åt höger och vänster. Det var jättekul.

"Gäller att ha tur"

Tack vare en etappseger i tippandet tog sig Magnus vidare förra året.

– Jag var bäst i en lite lättare omgång, och jag tror det är där störst chans till final ligger. Sätter man tre–fyra spikar ligger man bra till för en etappseger.

Dock var det nära att Vimmerbys egen travnestor helt missade chansen att få lägga kungakronan på bordet hemma.

– Den omgången där jag vann etappen i fjol satt jag i press­rummet på Solvalla och kom på 15 minuter innan starten av V75 att jag skulle delta i VM i V75, så jag gick lite på känsla och lämnade in med bara några minuters marginal. Det är så det är i den här ­tävlingen, det gäller att ha lite tur.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt