Annons:

Primes sommarfestival – en ekonomisk chansning

Primes vd Linda Carlsson är laddad för kvällens sommarfestival.

Primes sommarfestival – en ekonomisk chansning

I kväll är det dags för Primes sommarfestival på nattklubbens innergård. Festivalarrangörerna har satsat en miljon kronor – och huvudnumret är Takida. – Vi gamblar med mycket pengar, säger vd:n Linda Carlsson.

Annons:

För andra året i följd arrangerar Club Prime en sommarfestival utanför nattklubben och Hotell Ronja. Det här året är satsningen betydligt större än tidigare. Sammanlagt har Prime satsat en miljon kronor på årets festival. 

– Det här är en jättechansning. Vi gamblar med mycket pengar och vi behöver ha ut Vimmerbyfolket om det här ska gå. Jag är skitnervös, säger vd:n Linda Carlsson. 

Vd:n nervös

Hennes nervositet bottnar i att förköpen inte hade gått åt som hon hoppats på i början. Prislappen blir högre om man köper i kväll. 

– När vi satte prislappen tittade vi på vad Takida tar för sina konserter och så lade vi på en hundring för alla andra artister. Den stora skillnaden mot andra festivaler är att vi inte har några sponsorer. Sponsorpengar hjälper ofta till att subventionera biljettpriser och vi behöver få det här att snurra för kunna återinvestera och göra det här ännu större. Jag har planer på att utveckla området och göra det här riktigt stort. Jag gör ju det här för att jag personligen tycker att det är så kul med fest, men att jobba ihjäl sig och ingen uppskattar det, då får det vara. Vill man inte ha hit banden, så är det så. 

För att nå break even behöver Prime ha 1 400 besökare. 

– Det var vad vi hade totalt förra året och i år behöver 1 400 vuxna. Kan vi komma upp i 2 000 besökare vore det bra, då kan vi stadga upp inför framtiden för att få stora artister till Vimmerby. Jag tror att mycket handlar om vädret. Många avvaktar det.  

Takida dragplåstret

Dragplåstret i årets festival är Takida och där bakom finns också klassiska Noice, Emil Assergård, Mojje, Sarah, Mollie Lindén och Rayday. 

– Takida var vår första bokning och den största. Sedan har vi försökt att hitta bredden. En viss målgrupp har växt upp med Noice och vill vi locka ut dem. Assergård är het på dansgolven i sommar och Mojje och Sarah är för kidsen. 

Vad betyder det att ni har ett år bakom er? 

– Framför allt finns all dokumentation. Jag är noga med att dokumentera allt, göra efterkalkyler och listor. Det gör att det går väldigt smidigt andra året. 

"God vaktbemanning"

Den här festivalsommaren har präglats av rubriker om sexuella trakasserier och ofredanden. 

– Vi har god vaktbemanning och har också andra som är utstationerade för att hålla ordning. Det är ett 30-tal som jobbar plus vakter och vi känner att vi har god koll. Vi har varit förskonade från bråk och skit, men blir det något tar vi förstås i med hårdhandskarna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt