Annons:

Svag festival för Prime –

Primes vd Linda Carlsson är inte så här glad efter festivalen. Den blev inte alls som hon hoppats på.

Svag festival för Prime – "Känns som att ha blivit dumpad"

Primes vd Linda Carlsson hade stora förhoppningar på gårdagens sommarfestival. Men bara lite över 600 människor dök upp på festen. – Det gör ont i både hjärtat och plånboken, säger hon.

Annons:

1 400 besökare behövde Club Prime ha på sin sommarfestival för att den skulle gå runt ekonomiskt. En regnig och kall augustikväll lockade dock bara lite mer än 600 till festivalen. Arrangören Linda Carlsson var tydlig med att festivalen blev en missräkning. 

– Jag tänker inte försköna något, jag mår riktigt skit i dag. Det blev en riktig besvikelse och det känns som att jag har blivit dumpad. Jag har slitit många timmar med detta och luften gick totalt ur mig i går, säger nattklubbens vd Linda Carlsson. 

Vädret var verkligen inte på Primes sida – vilket säkerligen gjorde att få som tvekade in i det sista gick ut. 

– Vädret har inte varit med oss med partyhumör den senaste tiden. Först var det iskallt och sedan ersattes det av regn vid öppningen och de första artisternas spelning. 

"Finfin klass"

Prime hade Takida som dragplåster. Dessutom uppträdde Noice, Mojje, Mollie Lindén, Emil Assergård och Rayday. Linda Carlsson försöker se positivt trots motgången. 

– Av historien att döma så är jag som bäst vid motgång, så när jag fått lite distans till det här så vet jag att det kommer leda till något. Men i dag måste jag få ha ont i hjärtat och plånboken. Jag tycker inte att man ska lägga en skugga över hela arrangemanget bara för att livet känns tufft nu. Gästerna som besökte oss var fantastiskt trevliga och på helt rätt humör och bjöd till. Artisterna leverade grymma spelningar. Det var finfin klass. 

"Måste ta betalt"

Linda Carlsson tror inte att misslyckandet beror på för höga biljettpriser. 

– En del kommer välja att spekulera och skylla på prislappen på 495 kronor. Men då ska man veta att en spelning med endast Takida kostar 395 kronor plus omkostnader med resa och eventuellt boende. Hade man valt att gå på dem i sin hemstad, så har man inte mer kostnader än biljetten. Hundra kronor för ytterligare fyra band kan inte vara överpris. Jag har inga sponsorer och ingen ideell arbetskraft, så jag måste tyvärr ta betalt för en sådan här artistuppställning. Uppenbarligen fanns inte behovet av en sådan här satsning i Vimmerby. 

Hur ser du på att arrangera en ny festival nästa sommar?

– Det är fel dag att fråga mig den frågan. Jag känner mig hjärtekrossad och är helt utmattad av jobb. Men misstagen är till för att lära sig något av och i morgon är en annan dag och då har jag säkert nya planer på gång. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt