Annons:

Kommunen upphandlar banktjänster:

Kommer Vimmerby kommun att behålla Nordea som sin bank? Det är ännu inte avgjort. Foto: Simon Henriksson

Kommunen upphandlar banktjänster: "Inte tillåtet enligt EU"

Nordea flydde Vimmerby kommun. Just nu håller kommunen på med en upphandling och det är inte klart vilken bank det blir härnäst. – Vi kan ställa vissa krav och önskemål, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Det var den flitige sverigedemokraten Anneli Jakobsson som klev upp i talarstolen under ledamöternas frågestund på det förra fullmäktigesammanträdet och frågade hur kommunen tänker kring vilken bank de ska ha framöver. 

– Vilken bank ska vi ha när Nordea inte är kvar på orten? Ska vi byta till en lokal bank? frågade hon. 

Att Nordea skulle lämna Vimmerby slog ned som en bomb i början av förra året. Kommunen har sina pengar i Nordea – men redan då öppnade Tomas Peterson (M) och kommunstyrelsen för att se över det. Just nu pågår en upphandling för banktjänster. 

– Vi håller på med det och upphandlar banktjänster för kanske tre, fyra eller fem år framåt. Vi kan ställa vissa krav och önskemål, om banken ska finnas på orten eller ha kontanthantering, men man kan inte ställa just det kravet. Det är inte tillåtet enligt EU. Vi får se vilka möjligheter som finns och vilka tjänster vi behöver, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Vilken bank det blir efter Nordea – eller om det även i framtiden blir Nordea – är alltså inte klart än. 

– Det pågår helt enkelt en upphandling och vi får se vilket som är det mest förmånliga och bästa för oss. Det behöver ju inte vara det billigaste. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt