Annons:

Lediga lägenheter i Vimmerby under 2016: Sju stycken

Enligt statistiken har det inte funnits en enda tom lägenhet i Vimmerby på flera månader, men Vimarhems vd Jan Erixon ser ingen möjlighet att utöka beståndet. Foto: Simon Henriksson

Lediga lägenheter i Vimmerby under 2016: Sju stycken

I tisdags presenterade Centerpartiet flera förslag för fler lägenheter i Vimmerby. Behovet tycks vara stort. Under 2016 kunde Vimarhem erbjuda sju lediga lägenheter i Vimmerby.

Annons:

Av Vimarhems cirka 1 300 bostäder var bara två tomma i december. Det handlar om en etta på serviceboendet Frödala i Frödinge och en trea i Rumskulla.

I beståndet i Vimmerby fanns det inte en lägenhet att få tag i. Totalt under året har Vimarhem haft sju lediga lägenheter i Vimmerby och senaste gången var i september.

Låga hyresförluster

Totalt hade Vimarhem ett snitt på 10,5 vakanta lägenheter per månad under 2016. Det är extremt mycket mindre än snittet 2015 som låg på 45,4. Sedan juni månad har snittet legat på fyra lägenheter.

Vimarhems hyresförluster under 2016 landade på 2,1 miljoner – vilket nästan är hälften av 2015 års 4 miljoner.

Vimarhem har även tagit fram antalet tomma lägenheter den 1 april i år. Då väntas 18 lägenheter stå tomma. Elva av dem ligger i Vimmerby.

Så här sa Jan Erixon om bostadsbristen i Vimmerby tidigare i veckan: 

– Det är brist på bra gamla billiga lägenheter. Producerar vi nytt blir hyrorna högre och vi har inte alldeles lätt att hyra ut Rönnbärsgatan som vi byggde 2010. Under rådande förutsättningar blir nyproduktioner dyrare. Det kanske funkar i Stockholm, men den disponibla inkomsten i Vimmerby är lägre.

Fotnot: En viss omflyttning sker, men den visas inte i Vimarhems statistik. Där återfinns endast tomma lägenheter. 

Fråga

Anser du att det behövs fler lägenheter i Vimmerby?

Ja
Nej
Vet ej
Rösta Se resultat

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt