Annons:

Vimmerby kan ge sig in i batterijakt – handlar om 3 000 jobb

Vimmerby kommun kan ge sig in i jakten på ett företag som tillverkar batterier. Där fabriken hamnar kan upp till 3 000 jobb skapas. "Det är jätteintressant", säger Tomas Peterson (M).

Vimmerby kan ge sig in i batterijakt – handlar om 3 000 jobb

En stor batterifabrik kan hamna i Oskarshamn. Men flera andra kommuner är också intresserat. Nu kan Vimmerby ge sig in i jakten på flera tusen jobb.
– Vi har ett väldigt stort industriområde, så självklart är det jätteintressant, säger Tomas Peterson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons:

Det är Oskarshamns-Tidningen som skriver att Oskarshamns kommun och företaget SGF Energy har haft kontakt och att företaget har gått ut med en officiell förfrågan. 

– Nu är det skarpt läge. Det skulle vara helt fantastiskt för kommunen och ytterligare ett starkt bevis på hur duktiga vi är på energi och tillverkning, säger Douglas Almquist till tidningen. 

Enligt tidningen ska ett 20-tal kommuner visat intresse för den gigantiska batterifabriken. Flera av kommunerna ligger i Småland.

Totalt kan fabriken ge mellan 2 000 och 3 000 jobb. Företaget ska vara i behov av 200 hektar mark, enligt tidningen.

– Jag har hört väldigt lite om det och inga detaljer egentligen alls, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Är det aktuellt att Vimmerby ger sig in i det här?

– Vi har ju ett väldigt stort industriområde (Krönsmon) och får vi en förfrågan så är det självklart. 

Kommer ni agera själva också, genom att ta kontakt med företaget?

– Jag ska definitivt prata med Patrik Kinnbom (utvecklingschef) om det. Min åsikt är att vi ska ta kontakt och göra en seriös bedömning. Jag ska definitivt undersöka det. Det är verkligen jätteintressant.

Företaget, som heter Northvolt, vill börja bygga fabriken under 2018. Batterifabriken ska producera litiumbatterier till elbilar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt