Annons:

S vill införa en fullmäktigeberedning för att slå fast ny organisation

Daniel Nestor är ordförande i Socialdemokraterna i Vimmerby som vill utreda den politiska organisationen under nästa mandatperiod. Foto: Simon Henriksson

S vill införa en fullmäktigeberedning för att slå fast ny organisation

Den politiska organisationen har debatterats kraftigt under den här mandatperioden. Nu vill Socialdemokraterna att det införs en fullmäktigeberedning som slår fast spelreglerna för nästa mandatperiod.

Annons:

I helgen avslöjade Dagens Vimmerby att majoriteten diskuterar att krympa antalet fullmäktigeledamöter i fullmäktige. Nu vill Socialdemoraterna införa en beredning som tittar på den frågan och hela den politiska organisationen under nästa mandatperiod. 

Socialdemokraterna vill att beredningen får följande direktiv: 

 

  • Samtliga partier som finns representerade i fullmäktige ska lämnas möjlighet att delta i beredningen, men den politiska majoriteten i Vimmerby också ska ha majoritet i beredningen. Beredningen bör därför bestå av 13 ledamöter.
  • Beredningen ska utreda den politiska organisationen för mandatperioden efter valet 2018.
  • En tjänsteman ska vara ansvarig och svara gentemot beredningen.
  • Beslut i fullmäktige om beredningens tillkomst behöver tas 2017-04-24 och arbetet med politisk organisation måste prioriteras såväl inom tjänstemannaorganisationen som inom politiken.

Vill stärka demokratin

 

I ett pressmeddelande berättar Vimmerbys största parti att man ännu inte kommit till några egna ställningstaganden i frågan. Så här skriver man: 

"När vi är klara med vår interna process är tanken att vi går vidare i majoritetsgruppen för att sedan sätta oss i fullmäktigeberedningen och tillsammans med de övriga partierna ta fram ett förslag som går vidare till beslut. Vi har en förhoppning om att det ska vara klart till november månad så att partierna har tid efter det i sina interna nomineringsprocesser och fastställande av kandidater."

Socialdemokraternas mål med arbetet är följande: 

  • Att demokratin ska utvecklas och stärkas
  • Att vi finner en organisation som fungerar att leda och styra kommunen samt ta ansvar för ekonomin.
  • Att det ska fungera för partierna oavsett om man tillhör majoritet eller opposition.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt