Annons:

Peterson (M) om överklagandena:

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) känner sig inte särskilt oroad över de överklaganden som lämnats in mot planerna på att anvisa mark åt Aleris.

Peterson (M) om överklagandena: "Inte särskilt oroad"

Två överklaganden mot markanvisningsavtalet i Nybble har inkommit till kommunen. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) känner sig inte oroad.
– Jag tror inte att det äventyrar detaljplaneprocessen, säger han.

Annons:

Att erbjuda Aleris att bygga vid Nybble i området Kohagen rådde det politisk enighet kring. 

Men det finns motstånd mot beslutet.

Två överklaganden har inkommit till kommunen. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) är inte överraskad.

– Nej, det har de ju sagt tidigare, att de ska överklaga och driva det så långt de kan, så det var väldigt väntat, säger han. 

Efter att ha läst överklagandet känner han sig inte orolig. 

– Jag blir inte särskilt oroad. Men de får så klart framföra sina åsikter, det är deras demokratiska rätt. 

"Tror inte det försenas"

De som har överklagat menar att kommunen brutit mot kommunallagen. Det anser inte kommunalrådet. 

– Nej, det anser inte vi att vi har gjort, säger Tomas Peterson och fortsätter: 

– Det som förvånar mest är att man pekar på 900 namn. Det är så många som har skrivit under, men vi delar inte den uppfattningen att det är så många. Jag tror att man har tänkt annorlunda efter att man skrivit under det här. Det är bara två stycken som har överklagat.

Tror du att det här kan äventyra processen?

– Det äventyrar inte detaljplaneprocessen, men när det gäller markanvisningsavtalet så kan den processen bli försenad. Markförvärvet kan inte ske förrän detaljplanen är klar, men jag tror inte att det kommer försena.

"Olyckligt"

För en dryg vecka sedan kommenterade Peterson tillsammans med kommunalrådskollegan Helen Nilsson (S) det motstånd som finns i en kommentar. 

– Det är klart att det är olyckligt när det blir turbulens, det är viktigt att alla får komma till tals. Men vi har haft samtal och bjudit, så för mig är det förvånande att man är så kritisk. Det var det vi i huvudsak tryckte på. Man ansåg att man inte fått vara med i processen, men det har man haft alla chanser att vara. 

Kan du förstå deras rädsla?

– Ja, det är klart att de finns de som är oroliga, men man måste se en helhetsbild över samhällsutvecklingen. Många är oroliga över många olika saker. Det går inte att bortse från det, men det går heller inte att ta hänsyn till all rädsla.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt