Annons:

Kommunalrådet nöjd: ”Löfven har tagit ansvar”

Kommunalrådet Helen Nilsson tycker att regeringen fattade rätt beslut. Foto: Jakob Karlsson

Kommunalrådet nöjd: ”Löfven har tagit ansvar”

Vimmerbys ledande socialdemokrat, Helen Nilsson, är belåten med Stefan Löfvens besked. – Han har varit snabb på bollen och tagit ett stort ansvar, säger hon.

Annons:

Regeringen sitter kvar. I förmiddags meddelade Stefan Löfven att han väljer en mellanväg och ombildar regeringen. Två av de tre ifrågasatte ministrarna får gå – men försvarsminister Peter Hultqvist sitter kvar.

– Det blev ungefär som jag trodde. Jag tycker att det här är bra och man har kommit fram till bra val av ministrar när läget är som det är. Känslan nu är att det här inger ett gott hopp och jag känner förtroende. Löfven har gjort vad han ska och slår tillbaka det till Alliansen. Nu får de sätta sig ned och diskutera hur de ska gå vidare, säger Helen Nilsson, kommunalråd i Vimmerby. 

Tycker att Alliansen agerat omoget

Nilsson kallar Alliansen agerande för ”omoget”.

– De har inte agerat genomtänkt och de kunde ha väntat in KU-utfrågningen. Problemet ligger inom Transportsstyrelsen och ministrarna har tagit ansvar. Det är inte den gängse gången inom politiken att göra som de har gjort.

Tomas Eneroth och Helene Fritzon blir nya ministrar.

– Vi har haft mycket kontakt med dem så för vår del är det bra val. Tomas är väl insats i infrastrukturfrågorna och mina önskningar är att vi får ett bättre läge för hela Kalmar län. Vi har inte haft bra kontakt med den högsta ledningen i Trafiverket och att nu kunna prata med Tomas om detta personligen tror jag inte är fel.

Eneroth pratade om den nationella planen som presenteras framöver. Kommer det finnas med en satsning på Stångådalsbanan i den?

– Jag vill tro det. Vi fortsätter att jobba med den frågan hela tiden och jag tror på det ända tills motsatsen är bevisad.

"Borde fundera"

På det kommunala planet samarbetar Socialdemokraterna med Moderaterna.

– Jag ser inte på dem med andra ögon efter detta, men jag tycker att de själva borde fundera över hur de har det på nationell nivå. De står säkert bakom det här, men jag tror att man bör tänka ett varv till.

Påverkas ditt förtroende för Tomas Peterson och Moderaterna i Vimmerby av de här turerna?

– Det ska jag inte säga att det gör. Vi jobbar på och pratar om Vimmerby kommun. Självklart har det betydelse vad man gör på riksdagsnivå, men kommunpolitik är kommunpolitik.

Dagens Vimmerby har sökt oppositionsrådet i Vimmerby, Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt