Annons:

Här är kommunalrådets besked till simhallens ordförande

Helen Nilsson (S) ger besked till simhallen via vår tidning. Foto: Simon Henriksson

Här är kommunalrådets besked till simhallens ordförande

Simhallen har äskat 200 000 kronor av kommunen. Något besked hade inte föreningens ordförande fått. Nu levererar kommunalrådet Helen Nilsson (S) ett till vår tidning.

Annons:

Samtidigt som simhallsföreningen i Gullringen fått 125 000 kronor i bidrag till sin barn- och ungdomsverksamhet av Ansgarius-stiftelsen brottas man med bekymmer med driften. 

Föreningen har lämnat in ett äskande till kommunen på 200 000 kronor.

– Vi har ett simavtal med både Vimmerby och Kinda kommun för både 2024 och 2025, men vi har inget hört från Vimmerby kommun om driftavtalet. 200 000 är vad driften kostar för oss och får vi det, så kanske vi klarar av att driva runt det. Vi har ett minus för de första nio månaderna i år på över 100 000 kronor. Vi jagar kommunen, men har inte fått något svar ännu. Snart är det dags för 2024 och då behöver det finnas ett avtal på plats, sa ordförande Kenneth Björklund till vår tidning tidigare i dag.

Nu lämnar kommunalrådet Helen Nilsson (S) ett besked.

– Jag säger ja. De kommer få de här pengarna, säger hon. 

Hur har ni resonerat?

– Det är en av de saker vi har med i planeringen inför budgeten. Vi räknar plus och vi räknar minus och det här finns med på pluskontot. Det är för att vi är i behov av den här simhallen. Vi ger inte mer än vi behöver, men det vi behöver ge dem kommer vi att ge. Det blir runt 200 000 kronor.

Varför har de inte fått besked tidigare?

– För att budgeten inte är satt ännu, men det kommer finnas med. Han (Kenneth Björklund, reds.anm) kan få beskedet här, för så är det. Vi kommer ha med det i budgeten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt