Annons:

En kyrka för framtiden vill värna den lokala förankringen

På söndag kan många av Vimmerbyborna gå till val. En av nomineringsgrupperna är En kyrka för framtiden i Vimmerby pastorat – som fick flest röster i valet 2013.
– Vi vill värna om den lokala förankringen i församlingarna, säger Ann-Sofie Sjöstam, förstanamn på listan.

Annons:

Med 379 röster i kyrkovalet för fyra år sedan blev En kyrka för framtiden i Vimmerby pastorat blev störst. Nu vill de förstås återupprepa den bedriften.

– Målet är framför allt att få medlemmarna i Svenska kyrkan att gå och rösta. Vi kanske är dåliga på att få folk att förstå varför de ska rösta, men jag hoppas att det ska öka i år. Det har uppmärksammats mer i media. Jag hoppas att folk går och röstar.

Precis som namnet antyder vill En kyrka för framtiden i Vimmerby pastorat titta framåt. 

– Vi står för en kyrka i framtiden, det är huvuddelen. Vi vill värna om den lokala förankringen i församlingen, det är där i myllan längst ut det är viktigast.

Är det hotat på något sätt?

– Nej, det tycker jag inte. Men det här är det bortglömda valet och det är viktigt med den lokala förankringen, det är där vi kan hämta kraften. Det är lika viktigt med Rumskulla, Pelarne och Storebro. Vi är ingen kyrka utan levande församlingar. För att kyrkan ska vara levande måste människorna längst ut vara levande.

Varför ska man rösta på er?

– Tycker man att kyrkan är en viktig del i vårt samhälle och vår kultur. Vi tycker att kyrkan ska ha en naturlig plats i samhället framåt. Vi tycker att det är viktigt med musiklivet. Vill de rösta på oss är det för en kyrka som är delaktig längst där ute, där den enskilda människan ska ha en naturlig plats. Det är jätteviktigt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt