Annons:

Oklart om Liberalernas stol förblir tom: "Uppslukad av jorden"

Sedan Jimmy Alexandersson lämnade Liberalerna har deras stol i fullmäktige inte varit besatt. Om den kommer bli det någon gång mer under mandatperioden är oklart.
– Det är inte mycket vi kan göra åt det, säger Börje Forss.

Annons:

Det har varit en strulig mandatperiod inom politiken i Vimmerby kommun – men allra mest struligt har det varit för fullmäktiges minsta parti Liberalerna. 

Efter att partiets tre första namn hoppat av kvarstod Jimmy Alexandersson. Tidigare i år bytte han till Centerpartiet och sedan dess har partiet inte varit representerat i kommunfullmäktige. 

Hur det blir under återstoden av mandatperioden är oklart.

– Vad vi sa på vårt möte var att listan får ha sin gång. Det är Länsstyrelsen som sköter det där och det är inte så mycket vi kan påverka, säger Börje Forss, ordförande för Liberalerna. 

"Uppslukad av jorden"

Den nuvarande ledamoten för Liberalerna är Jan Söderlund. Men från honom har partiet inte hört något. 

– Han är uppslukad av jorden. Han kommer i alla fall inte att representera oss. Men listan måste ha sin gång och han själv måste avsäga sig uppdraget. Det är inte något vi kan påverka.

Att Jimmy Alexandersson inte blev kvar är olyckligt, säger Börje Forss. 

– Jag fick en känsla av att det skulle bli bra, Jimmy är 20 år yngre än mig och vi ville släppa in någon yngre som kunde värma upp till nästa mandatperiod och för att sedan toppa listan nästa gång. Det blev inte som vi hade tänkt. Samtidigt förstår jag att man kan bli trött av att sitta ensam på en stol och inte kunna påverka med ett mandat.

"Inte färdig"

Förutom Forss och Alexandersson har även Johan Rosén och Mari Sellin hoppat av. Men den liberala veteranen är inte orolig inför valet. 

– I nuläget har vi tolv, 13 namn att jobba med. Listan är inte färdig, men den ser spännande ut. Att säga att det är arbetsnamn är rätt uttryckt. 

Finns det något som talar för att ni kommer få några röster?

– Våra namn kommer dra till sig röster. Jag har en lista framför mig och det finns plats för liberala värderingar, det tror jag. 

"Då spikas den"

Namnen kommer att presenteras i januari sannolikt. 

– Vi startar upp valrörelsen i och med årsmötet i januari. Då ska den spikas och då drar vi igång med valrörelsen.

Dagens Vimmerby har sökt Jan Söderlund en mängd gånger, men han har inte gått att nå. Vid det senaste fullmäktigesammanträdet var Liberalernas stol tom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt