Annons:

Landstingsrådet lämnar efter valet:

Lena Segerberg.

Landstingsrådet lämnar efter valet: "Haft fantastiska år"

Landstingsrådet Lena Segerberg (S) kommer inte kandidera som regionråd i samband med valet nästa år. Det meddelar Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.
– Jag har haft många fantastiska år där jag på heltid kunnat engagera mig i sjukvårdspolitiken. Nu är det dags för mig att trappa ner, men jag kommer inte släppa politiken, säger Lena Segerberg.
Däremot kommer Lena Segerberg att kandidera till regionfullmäktige. Region Kalmar län bildas den 1 januari 2019.

Annons:

Lena Segerberg har varit ansvarigt landstingsråd för sjukvården sedan 2006. Innan dess satt hon som bland annat vice ordförande i Regionförbundet.

– Efter valet bildas Region Kalmar län när landstinget och regionförbundet slås samman. Därför känns det nu både rimligt och lämpligt att lämna över till nya krafter, kommenterar Lena Segerberg.

Så här ser Anders Henriksson, landstingsstyrelsens ordförande, på Segerbergs beslut: 

– Väldigt trist att Lena bestämt sig för att sluta som landstingsråd men jag respekterar till fullo hennes beslut. Det har varit en stor förmån att få jobba tillsammans med henne. Lena är en enormt kunnig och engagerad politiker och hon har varit ett väldigt stort stöd för mig men även för hela landstinget. Jag är dock väldigt glad att hon inte lämnar helt utan även i framtiden kommer vara aktiv i den nybildade regionen, säger Anders Henriksson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt