Annons:

Brunegård vill ha svar från kommunalrådet

Gudrun Brunegård undrar om kommunalrådet kommer agera för bostäder i fastigheten Eken.

Brunegård vill ha svar från kommunalrådet

Kristdemokraten Gudrun Brunegård vill se fler bostäder i Vimmerby. Nu ställer hon en fråga till kommunalrådet Tomas Peterson som rör fastigheten Eken.

Annons:

Turerna runt Eken har varit många. Kommunen sålde fastigheten för fem miljoner kronor. Då var tanken att det skulle bygga om till ett vårdboende och skapa ett 40-tal nya jobb. Så blev det inte och köparen Anders Hermansson sålde vidare fastigheten till företaget Agnig Xani för hela tolv miljoner kronor. 

Vad som kommer hända med fastigheten är fortfarande oklart. 

I går hade kommunledningen ett möte med företaget och nu tar Gudrun Brunegård (KD) tagit ett initiativ i frågan. I en handling som lämnade in till kommunen i går skriver Brunegård så här: 

"Bostadsbristen är stor i Vimmerby. Det märks exempelvis på att villapriserna ligger högre här än i flera av grannkommunerna och att fler pendlar in till kommunen än ut från den. Man kan därför förmoda att det finns utrymme för rätt många fler bostäder, innan behovet är mättat. En ökad inflyttning skulle ha flera positiva effekter, både på skatteunderlag och statsbidrag, men inte minst för kompetensförsörjningen till såväl offentlig som privat sektor.

Ett arbete pågår att ta fram fler områden för villabebyggelse och även för flerbostadshus. Det område som planeras i centrala Vimmerby blev snabbt fulltecknat. Andra förslag behöver tas fram. Det har i diskussionen framkommit att kommunen gärna vill att andra ska bygga, med tanke på den redan stora kommunala låneskulden.

Ägaren till Eken gick för en tid sedan ut i media och önskade dialog med kommunen angående vilka behov kommunen ser, som fastigheten skulle kunna användas till."

Brunegårds brev avslutade med följande fråga till kommunalrådet Tomas Peterson (M):

Skulle du kunna tänka dig att signalera behov av flerbostadshus till ägaren till Eken, för eventuell ombyggnation?

Frågan ska få sitt svar på kommunfullmäktige nästa måndag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt