Annons:

Ungdomsspelare krävde svar om ishallen: ”Vore en mardröm för staden

Axel Norbro ville ha svar från Helen Nilsson för när ishallen kan klara de ställda kraven. Foto: Simon Henriksson

Ungdomsspelare krävde svar om ishallen: ”Vore en mardröm för staden"

Under allmänhetens frågestund på kvällens kommunfullmäktige klev Axel Norbro, ungdomsspelare i Vimmerby Hockey, upp i talarstolen. Han ville ha svar från kommunalrådet Helen Nilsson för när ishallen kan klara de krav som Svenska Ishockeyförbundet ställer.

Annons:

Vimmerby Hockey spelar med dispens i Hockeyettan då storleken på isytan inte klarar förbundets uppsatta krav. För ungefär ett halvår sedan meddelade Svenska Ishockeyförbundet att en handlingsplan måste tas fram för hur problemet ska vara löst till säsongen 2018/19. Om inte detta görs riskerar Vimmerby Hockey att kastas ur Hockeyettan.

”Vad krävs för att det ska hända något?”

Dagens Vimmerby har tidigare berättat att Vimmerby kommun, som äger ishallen, ännu inte har fått fram en handlingsplan, men nu är den på gång vilken dag som helst.

I samband med kvällens fullmäktige fanns ett antal gymnasieelever på plats och flera av dem valde att kliva upp i talarstolen. En av dem var Axel Norbro, som lyfte just frågan om ishallen.

– Det går väldigt bra för A-laget. Vimmerby är topp fem av närmare 50 lag i ettan. Med tur kan de gå upp i Allsvenskan redan i år. Som det är nu har de dispens för att spela i division ett. Min fråga är, vad krävs för att det ska hända något?

”Tar nog längre tid”

Svaret från Helen Nilsson:

– Vi håller på med en genomlysning av ishockeyhallen och vi får en redovisning i kommunstyrelsens arbetsutskott i morgon om hur långt man har kommit, vad det blir för kostnader och så vidare. Redan i morgon har vi nog svaret på det.

Axel Norbro:

– Med lite tur kanske ni har en plan inom några månader?

Helen Nilsson:

– Nej, det tar nog längre tid än så. Det viktiga är att papperet är på bordet. Som du vet är det många frågor.

Axel Norbro konstaterade då att Vimmerby Hockey riskerar att sparkas ut ur division ett.

– Händer det inte något innan nästa säsong kanske laget får spela i division två istället och det skulle inte vara positivt. Det vore en mardröm för den här staden.

Helen Nilsson:

– Nej, det skulle inte vara positivt. Men vi för en dialog med förbundet om vad som måste göras.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt