Annons:

Axelsson (MP) om Vimarhem:

Caroline Axelsson (MP) ger Vimarhem underkänt.

Axelsson (MP) om Vimarhem: "Får underkänt av mig"

En oberoende rapport från PwC riktar allvarlig kritik mot Vimarhem på flera punkter. Miljöpartisten Caroline Axelsson är inte nöjd med vad som framkommit.
– När det gäller redovisning får de underkänt av mig, säger hon.

Annons:

Vimarhem får en en hel del kritik i den oberoende granskningsrapporten från PwC. Det kommunala bostadsbolaget saknar strukturerad uppföljning – och utvärdering av arbete görs inte. Egna kostnader har också attesterats inom bolaget. 

Miljöpartiets gruppledare Caroline Axelsson är kritisk. 

– Jag anser inte att det är småsaker som Michael Svensson (Vimarhems ordförande). Jag tycker inte att det räcker att kommunstyrelsen tänker till. Jag säger inte att det förekommer oegentligheter i Vimmerby kommuns bolag, men utan en tillfredsställande redovisning av styrning med mera så finns hos mig ändå misstanke om att möjligheten finns och det kan jag inte godkänna, säger Caroline Axelsson. 

Hon säger att tillit ska finnas – men att det ändå måste ställas krav. 

– Som kommunstyrelsens ordförande bör du även ställa krav på att alla bolag följer reglerna kring attestering med mera samt följa upp att det blir rätt i fortsättningen. Jag har varit politiker i tio år i denna kommun och har saknat detta i alla år. 

"Inte insatt"

Axelsson säger att hon inte kan kritisera deras arbete. 

– För jag är inte insatt i det, men när det gäller redovisning får de underkänt av mig. Det är inte Miljöpartiet utan jag personligen som tycker det.

Hur är ditt förtroende för ledning och styrelse i bolaget?

– Låt oss säga att det finns en chans för dem att öka på förtroende i och med vad granskningen visat. Det vore bra om de som har ansvaret tog frågan på större allvar däremot.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt