Annons:

Brunegård: Hur ska Vimmerby få del av regeringens kulturpengar?

Gudrun Brunegård (KD) undrar hur socialdemokraten Peter Högberg tänker att Vimmerby ska få del av Socialdemokraternas kulturstöd. Foto: Simon Henriksson

Brunegård: Hur ska Vimmerby få del av regeringens kulturpengar?

Om skolorna var vårens största budgetfråga så har Kulturskolan varit höstens. Nu ställer Gudrun Brunegård (KD) en interpellation till nämndens ordförande Peter Högberg (S).

Annons:

Bakgrunden till interpellationen är regeringens satsning på landets kulturskolor under 2016. Cirka 100 miljoner ska gå till att stötta kvalitetshöjande åtgärder. Vilka åtgärder som motiverar stöd bestäms av Kulturrådet, men enligt kulturministern Alice Bah Kuhnke kan det handla om åtgärder för att fler barn ska få möjlighet att gå i Kulturskolan.

En anledning till att få stöd är att sänka avgifterna. I Vimmerby höjs avgifterna från och med 1 januari 2016. 500 kronor per termin blir 750. Dessutom försvinner en mängd kurser från Kulturskolans utbud.

Med anledning av regeringens beslut ställer Gudrun Brunegård (KD) följande frågor i en interpellation till kultur- och fritidsnämndens ordförande Peter Högberg (S):

  • Vilka kvalitetshöjande åtgärder avser du att vidta för att Vimmerby kommun ska kunna ta del av statsbidraget?
  • Kommer du att ta initiativ till att dra tillbaka uppsägningarna av musiklärare, för att Vimmerbys barn även fortsättningsvis ska kunna ta del av musikundervisning av behöriga musikpedagoger, i enlighet med regeringens ambitioner?

Frågorna kommer att besvaras i fullmäktige. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt