Annons:

Brunegård om posten:

Gudrun Brunegård är glad över förtroendet.

Brunegård om posten: "Oväntat hedersuppdrag"

Gudrun Brunegård väljs på måndag till kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande. Något som överraskar henne.
– Det var fullständigt oväntat. Ett oväntat hedersuppdrag i fullmäktigepresidiet, säger hon.

Annons:

Centerpartisten Leif Larsson blir ordförande i kommunfullmäktige, kristdemokraten Gudrun Brunegård 1:e vice ordförande och Lennart Nygren (S) 2:e vice ordförande.

Gudrun Brunegård är både överraskad och glad.

– Det var fullständigt oväntat att vid förhandlingarna med Centerpartiet och Moderaterna bli erbjuden posten som kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande. Det är en hedersplats som jag kommer att beträda med stor ödmjukhet, säger Gudrun Brunegård (KD). 

Efter valet 1998 kom hon in i kommunfullmäktige för första gången. 

– Att vara folkvald, dessutom personvald, är ett stort förtroende som jag både känner glädje och ödmjukhet inför. Det tar tid att bygga ett förtroende, men det kan raseras på nolltid. Därför behöver man som förtroendevald ständigt påminna sig varför man engagerat sig och vilkas förlängda arm man är i politiken.

"Vill göra mitt yttersta"

Fullmäktiges presidium motsvarar riksdagens talmän. De leder kommunfullmäktiges sammanträden och har en representativ funktion som kommunens företrädare i officiella sammanhang.

– Jag vill nu göra mitt yttersta för att motsvara det förtroende jag fått av partierna i Vimmerbyalliansen att ingå i fullmäktiges presidium, säger Gudrun Brunegård.

Valet av presidium görs på måndag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt