Annons:

Högye om ekonomin: "Måste få bilden klar för oss"

Sverigedemokraterna har stått utanför oppositionspartiernas samarbete. Nästa vecka bjuds dock partiet in till samtal om kommunens ekonomi. – Vi måste titta på vilka utgifter skattebetalarna inte ska behöva stå för, säger SD:s gruppledare Sandor Högye.

Annons:

Sverigedemokraterna har varit osynliga i debatten om skolornas vara eller icke vara på landsbygden. De har stått utanför oppositionspartiernas samarbete och inte gjort sin röst hörd. 

Men nu, när skolorna bevaras, bjuds det nationalistiska partiet in till samtal av den lila majoriteten om det ansträngda ekonomiska läget.

– Jag har inte hört något mer om det än det jag läste hos er, säger SD:s gruppledare Sandor Högye. 

Han kan inte säga med vilka idéer och förslag partiet går in i samtalen med.

– För det första tycker jag inte om ordet besparing. Det här handlar om nedskärningar och ska benämnas så. Hur vi ska ställa oss vet vi inte än. Vi får se vilka frågor som finns. 

Har ni några tankar?

– Det vet vi inte ännu. Vi måste ha bilden klar för oss. Vi sitter inte med i några nämnder, så det är svårt för oss. Jag vill ge en eloge till Magnus Gustafsson (M) för hans tabeller i Dagens Vimmerby. Det visar tydligt var Vimmerby kommun ligger över riksgenomsnittet och att det inte handlar om grundskolan och äldrevården. Därför ska vi inte gå ännu mer under riksgenomsnittet, utan titta på områden där kommunen ligger över. 

Glad över beslutet

SD Vimmerby var väldigt glada över att majoriteten drog tillbaka skolnedläggelsen. 

– Jag är väldigt glad över resultatet. Jag tycker att Vimmerbyborna har stått starka mot tokigheterna som majoriteten ställt till med. 

Han verkar inte förvånad över att hans parti blivit inbjudna till samtal om kommunens svåra ekonomiska situation. 

– Nu måste vi titta på vilka utgifter som skattebetalarna inte ska behöva stå för, men jag kan inte säga vilka det är. Vi måste få bilden klar för oss först, säger Sandor Högye (SD). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt