Annons:

Peterson öppnar för försäljning av fibernätet

Tomas Peterson (M) är öppen för att sälja kommunens fibernät.

Peterson öppnar för försäljning av fibernätet

Telia är intresserat av att köpa kommunens fibernät. Nu tänker kommunalrådet ta en ”aktiv kontakt” med Telia – och andra aktörer på marknaden. – Det finns ett intresse av att diskutera hur vi ska komma vidare, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

I fredags gick Telia ut med sin fibersatsning i Tuna och Frödinge, som tillsammans med Locknevi är de orter där kommunen ännu inte dragit sitt fibernät.

– Det är bara bra om Telia vill gräva fiber där och det kan påverka kommunens fiberprojekt. Min tanke är att vi ska öppna upp en dialog.

Till Dagens Vimmerby sa Telias Mikael Jarmdahl att Telia kan vara beredda att köpa loss kommunens fibernät. Peterson är beredd att diskutera en försäljning:

– Det går bra om de betalar vad det kostar. Det är svårt att säga vad det är värt, men vi utgår från vad som är nedplöjt i det. Från vår sida finns det ett intresse av att diskutera hur vi ska komma vidare och jag ska ta en aktiv kontakt med Telia och andra operatörer. Telia ska inte känna sig säkra på att det är dem vi vill samarbeta med. 

Jakob Karlsson

Simon Henriksson

Fråga

Ska kommunen sälja sitt fibernät?

Ja, om de får minst 30 miljoner kronor för det.
Ja, om de får mellan 15-30 miljoner kronor för det.
Ja, om de får mellan 5-15 miljoner.
De kan lika gärna skänka bort det.
Nej.
Rösta Se resultat

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt