Annons:

S-kommunalrådet om bildspelet:

Helen Nilsson tyckte att flyktingbarnens uppträdande var fint och känslosamt.

S-kommunalrådet om bildspelet: "Det var väldigt känslosamt"

Sandor Högye (SD) upprördes över att flyktingbarnens uppträdande var partsinlaga. Helen Nilsson (S) blir upprörd över det. – Jag gillar inte att han tar på sig de glasögonen, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Efterspelet till flyktingbarnens uppträdande på måndagens kommunfullmäktige har blivit omdiskuterat. 

Sverigedemokraten Sandor Högye reagerade på uppträdandet – som han ansåg var partsinlaga, då Vladimir Putins huvud var inklippt i bildspelet. Enligt Högye (SD) var huvudet avhugget, på ett sådant sätt som Islamiska staten gör. 

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) blev mycket berörd av barnens uppträdande och tycker inte om efterspelet. 

– Jag ser inget konstigt i det här, men allt beror på vilka glasögon man har på sig. Vill man kan man få allt att verka dåligt. Det här är barn på flykt och deras upplevelser och det är viktigt för oss att ta del av, säger hon. 

Vad tycker du om Sandors reaktion?

– Väljer man som sverigedemokrat att välja en annan bild än alla andra, så är det upp till den sverigedemokraten. Jag tycker att det är överdrivet och blir upprörd över de glasögonen de tog på sig. 

"Fint och känslosamt"

Helen Nilsson hade inte en tanke på att filmen kunde vara partsinlaga. 

– Det är svårt att säga, jag kan inte översättningen. Men ingen har förstått det budskapet. Det var väldigt fint och känslosamt. Jag såg det inte som ett ställningstagande i den pågående konflikten. Jag såg det som barn som berättade för oss om flykten och sin flyktväg och tyckte att det var jättejobbigt. Det kom en och annan tår. 

Hon tycker att kommunen måste arbeta ännu bättre med flyktingbarnen. 

– Vi bör beakta att vi har många barn i vår kommun som har varit med om svåra upplevelser. Vi måste jobba med barnkonventionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt