Annons:

Avgiftshöjningen på Kulturskolan mildras

Terminsavgiften blir inte lika hög som tidigare sagts.

Avgiftshöjningen på Kulturskolan mildras

Avgifterna per termin skulle höjas med 250 kronor. Nu har kommunstyrelsen bestämt sig för att minska den summan. Avgiften per termin blir i stället 645 kronor. – Vi tror inte att det genererar en lägre inkomst till kommunen för att vi sänker, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Kulturskolan fick ta en stor del av smällen när Vimmerby kommun skulle spara inför 2016. Nästan hälften av tjänsterna försvann och bland annat höjdes avgifterna från dåvarande 500 kronor till 750 kronor per termin. Höjningen skulle ge 134 000 kronor, räknade kultur- och fritidsnämnden fram i oktober förra året. 

Nu har kommunstyrelsen, som tagit över frågorna sedan kultur- och fritidsnämnden lades ner, bestämt sig för att inte genomföra hela den ökade avgiften. 

I stället för 750 kronor blir det 645 kronor, vilket blir en höjning med 145 kronor i stället för 250 kronor per termin. 

– Vi måste titta på hur det slår och hur många som söker. Vi ser att en del del backat för att det har blivit högre avgifter och vi tror inte att beslutet att sänka höjningen från 750 till 645 kronor genererar mindre intäkter till kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Samma som Hultsfred

Hultsfred har 645 kornor per termin i avgift. 

– Vi har mycket tillsammans med Hultsfreds kommun numera och då kan det vara bra att vi har samma nivå som Hultsfred. Samarbetet kommer fortsätta. 

Höjningen sker från och med höstterminen i år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt