Annons:

VIF:s ordförande om hyran:

VIF:s ordförande Magnus "Budo" Ericsson vill sluta ett avtal med kommunen inom kort. Foto: Linus Johansson

VIF:s ordförande om hyran: "Betalade mot vår vilja"

För 2014 betalade Vimmerby IF kommunen 300 000 kronor för Arena Ceos. För 2015 har VIF bestridit en faktura på 100 000 och betalat en på 177 525. – Vi har ställt en motfaktura som är i underkant, säger VIF:s ordförande Budo Ericsson.

Annons:

Vimmerby IF nyttjar Ceos-området som sin huvudanläggning. Men för 2015 har man ännu inte betalat den allmänna hyran för anläggningen. VIF har fått två fakturor av kommunen – men bara betalat den ena. Det är en faktura på 177 525 kronor för de timmar VIF använt konstgräset på Ceos. En hyra på 100 000 kronor för gräsytor på Ceos och omklädningsrum har inte betalats. Något avtal mellan parterna existerar inte.

– Vi anser att vi har lagt ner stora arbetsinsatser på Ceos. Vi har inte fått något kommunalt bidrag för att kommunen hänvisar till att det inte finns avtal, men vi ska betala hyra för gräsytor, säger VIF:s ordförande Budo Ericsson på frågan varför fakturan inte betalats.

”Fakturan är i underkant”

VIF har också fakturerat kommunen 172 500 kronor för städning och lokalvård på Ceosområdet.

– Vi har ställt en motfaktura, som vi anser är i underkant till och med. Vi har folk som är där hela tiden.

Peter Högberg (S) tycker att den känns "jättehög".

– Vi vet timmarna vi har lagt här och jag vet inte hur han har räknat.

Är det en protest från er sida, den här motfakturan?

– Vi gör inga protester. Vi försöker vara samarbetsvilliga. Uppgörelsen var att vi betalar konstgräshyran och det var aldrig tal om att det skulle skickas någon annan faktura. Sedan kom det en påminnelse och då skickade vi en motfaktura.

Då är det väl en form av protest?

– Vi gör inga protester. Vi försöker vara samarbetsvilliga.

Varför betalade ni hela hyran för 2014?

– Vi gjorde det mot vår vilja. Det fanns inget avtal och vi tycker inte att det kan fortsätta.

Tycker ni att den hyran ni har betalat är rimlig?

– Det känns väl rimligt, det är samma taxa som alla andra kommunföreningar som varit där har haft.

Men den här allmänna hyran ni inte betalat, har det att göra med att ni inte anser att anläggningen är färdig också?

– Det spelar in. Jag tycker inte att det kan komma en faktura utan att vi är överens om det så länge det inte finns något avtal.

Skulle ni vilja kvitta anläggningshyran mot det arbete ni gör på Ceosområdet?

– Ja, ungefär så kan man väl säga. Vi erbjuder tid och kraft där nere och undertonen i utkasten till avtal har ju legat där. Kommunen debiterar samma taxa och vi debiterar för underhåll, vaktmästartjänster, uthyrningshjälp och planskötning.

”Ingen har tagit ansvar”

Tidigare i år upphörde kultur- och fritidsnämnden och dess förvaltning. Det har försvårat processen med ett avtal mellan föreningen och kommunen, tror Budo Ericsson.

– Det har varit en process hela tiden, men sedan kultur- och fritid försvann har ingen tagit ansvaret fullt ut. Det har ramlat mellan stolarna, men nu har det hamnat hos utvecklingsenheten och Patrik (Kinnbom, utvecklingschef) ska titta på det. Allt ligger i pipeline och det känns trovärdigt.

Vad tycker du om att det inte finns något avtal?

– Jag tycker att det är orimligt och vi vill ha en dialog, men vi måste veta vem som är motparten. Vi är samarbetsvilliga, men det ska skötas ordentligt. Det är politik i det och det har varit neddragningar, vilket har varit olyckligt och försvårat processen Vi är samarbetsvilliga och vill komma till förhandlingsbordet och göra ett avtal, men det har hamnat i moment 22. Med en ny ordning tror jag att det blir bra.

När tror du att ett avtal kan vara klart?

– Hoppas under hösten, men vi som förening kan inte påverka. Det handlar om prioriteringsfrågor och jag har full förståelse för om kommunen har viktigare frågor än Ceos och Vimmerby IF. Samtidigt är tjänstemännen och politikerna avlönade.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt