Annons:

VIF: ”Det heter Skobes Arena”

Vimmerby IF och Vimmerby kommun är inte överens om vad kommunens anläggning heter. Foto: Linus Johansson

VIF: ”Det heter Skobes Arena”

Vimmerby IF och Vimmerby kommun har ännu inte kommit överens om något hyresavtal för Ceosvallen. De är inte heller överens om vad arenan ska kallas. – Det är en begreppsförvirring här, säger Örjan Lundqvist på Vimmerby IF:s kansli.

Annons:

I onsdags sa Peter Högberg (S), den politiker som varit mest inblandad i hyresfrågan mellan kommunen och Vimmerby IF, så här till Dagens Vimmerby:

– Arenan heter Ceos och det är bara att titta på de kommunala skyltarna där nere.

Högberg sa också att Vimmerby IF, och andra föreningar, ska kunna ta in en arenasponsor – men det finns inget avtal mellan parterna om att sälja arenanamnet på kommunens anläggning.

"Ett missförstånd"

I dag skickade Vimmerby IF ut ett pressutskick där man förtydligar att anläggningen heter Skobes Arena. Namnändringen gjordes den 3 oktober 2015 med kommunens kultur- och fritidsverksamheten goda minne.

”För ordningens skull och för undvikande av missförstånd för våra tusentals gäster, internt för våra ca 100 ledare och funktionärer samt i den officiella kommunikationen via Smålands Fotbollförbund ber vi er att framöver i tal och skrift benämna konstgräsanläggningen vid dess rätta namn, Skobes Arena”, skriver VIF i pressmeddelandet.

För DV utvecklar Örjan Lundqvist resonemanget:

– Det är en begreppsförvirring och Peter (Högberg) har också fått det här. Jag utgår från att det är ett missförstånd och kultur och fritid var ju involverade vid namngivningen och på skylten står det att Skobes är arenasponsor. Den skylten har vi tagit fram tillsammans med kommunen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt