Annons:

HN om kritiken: ”Fick inte bäring för vår budget”

Helen Nilsson (S) försvarar rambudgeten. Foto: Simon Henriksson

HN om kritiken: ”Fick inte bäring för vår budget”

Peter Högberg anser att kommunstyrelsen är för frikostig med medlen i rambudgetförslaget till 2017. – Vi har fått möjlighet att tänka lite djupare, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Socialdemokraten Peter Högberg röstade för kommunstyrelsen rambudgetförslag för 2017 – men meddelade samtidigt sitt missnöje med förslaget i en protokollsanteckning. I en artikel på Dagens Vimmerby sa Högberg bland annat följande:

– Att ökningen blir så stor är ett problem. Under en lång tid kommer vi behöva klara budgetmålet med ett överskott på minst 2 procent för att klara de amorteringar och nya investeringar och renoveringar som kommunen måste göra. 

Kommunalrådet Helen Nilsson reagerar så här på kritiken:

– Det finns de som tycker att vi ska vara mer återhållsamma och det finns också de som vill ha mer pengar. Vi har att dras med de kostnader vi har och vi fick inte bäring för vårt budgetförslag. Jag förstår Peter och utan flyktingpengarna och välfärdsmiljonerna hade det sett riktigt risigt ut. Nu har vi fått stöd och hjälp och jag tycker att vi ska ta den möjlighet vi fått att tänka lite djupare.

”Hade velat kunna satsa” 

Enligt förslaget väntas ramarna under 2017 höjas med cirka 30 miljoner kronor.

– Vi har minussidor och jag hade hellre velat kunna satsa pengarna vi får, men det handlar om att få lite andrum och tänka lite djupare.

Kommer rambudgeten leda till att ni tvingas till besparingar längre fram?

– Så kan det bli, i alla fall effektiviseringar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt