Annons:

Besviken på C efter krav om anmärkning

Tomas Peterson (M) gillade inte att C ville ge hans föregångare Micael Glennfalk (M) en anmärkning.

Besviken på C efter krav om anmärkning

I måndags krävde Centerpartiet att före detta kommunalrådet Micael Glennfalk skulle få en anmärkning för sin hantering av fiberprojektet. Kravet påverkar relationen mellan Centern och Moderaterna. – Relationerna blir frostigare, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

Centerpartiet krävde att Micael Glennfalk, kommunalråd fram till september 2015, skulle få en anmärkning för kommunens misslyckade fiberprojekt. Förslaget röstades ned av fullmäktige, men vållade också en hätsk debatt.

Det kommer också påverka relationen mellan de två jämnstora högerpartierna.

– Jag vet inte hur de har resonerat, men jag tror att det mycket är en personfråga. Det är naturligtvis inte bra och inte till gagn för ett samarbete.

Kan det påverka ett eventuellt samarbete mellan M och C efter valet?

– Hur det blir efter valet får vi se, det beror på vilka som blir invalda, men det gagnar inte samarbetet fram till valet. Relationerna blir frostigare av sådana här saker och det har jag framfört.

Skulle en majoritet med Moderaterna och Centerpartiet kunna fungera?

– Det beror på vilka människor som blir invalda. Jag tycker att attityden har blivit bättre, men det här var ett steg bakåt. De har hanterat det här märkligt och jag tycker att motiven är tunna.

Förtjänar Glennfalk en anmärkning för sin hantering av fiberprojektet?

– Alla i fiberberedningen har sitt strå i det hela. Glennfalk har ett större ansvar som ordförande, men han har inget speciellt ansvar. I så fall ska hela kommunstyrelsen ha en viss kritik för fiberprojektet. Jag hade haft en större förståelse om Centerpartiet krävt att hela kommunstyrelsen skulle få kritik.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt