Annons:

Inte säkert med Näs-avtal innan årsskiftet

I somras blev det klart att Näs skulle tas över av Astrid Lindgrens arvingar. Avtalet är dock fortfarande inte helt klart. På bilden bland annat moderbolagets Nils Nyman och Tomas Peterson (M).

Inte säkert med Näs-avtal innan årsskiftet

Astrid Lindgrens Näs ska säljas till Astrid Lindgrens arvingar. Ett avtalsförslag är framme – men det är inte säkert att försäljningen är klar innan årsskiftet. – Vi diskuterar med Saltkråkan och Astrid Lindgrens Värld och det går framåt, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

I somras blev det klart att det kommunala bolaget Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB (KALN) ska säljas till Astrid Lindgrens arvingar. 

Köpeskillingen är en krona, men ALV tar också över ett lån på 14,5 miljoner kronor. 

Men helt klar är inte försäljningen än. 

– Det ligger ett avtalsförslag framme och vi diskuterar med Saltkråkan och Astrid Lindgrens Värld. Det går framåt med bra steg och det är inga större svårigheter, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

Avtalet kanske inte blir klart under 2016. 

– Vår arbetshypotes har varit årsskiftet, men det är ingen fara eller något problem. Vi ska träffas på torsdag och kommer vi snabbt överens där så kanske vi hinner med det till kommunfullmäktige i december, annars till januari eller februari. 

Antalet ledamöter i styrelserna ska eventuellt minskas, men kommunen ska ha kvar en plats i Näs styrelse och en plats i stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning. 

– De nya ägarna bestämmer hur den ska se ut, men önskan från Saltkråkan är att ha med kommunen i styrelserna och det är ömsesidigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt