Annons:

  • Matilda lever sin dröm i Biancas bolag:

    Matilda Strömdahl från Vimmerby lever sin dröm i CAIA Cosmetics, bolaget som grundades av Bianca Ingrosso. Foto: Privat

  • Matilda lever sin dröm i Biancas bolag:

    Matilda Strömdahl har en speciell livsstil till följd av sitt jobb, men trivs väldigt bra med det.

Matilda lever sin dröm i Biancas bolag: "Morfar är extra stolt"

Matilda Strömdahl lämnade hemstaden Vimmerby efter studenten. Nu lever hon praktiskt taget sitt drömliv – med en anställning inom skönhetsbranschen på bolaget Bianca Ingrosso var med och grundade.
– Ingen dag är den andra lik, berättar hon i en intervju med vår tidning.

Annons:

25-åriga Matilda Strömdahl från Vimmerby gick mediaprogrammet på gymnasiet och jobbade en kortare tid för Dagens Vimmerby. Men kort efter studenten gick flyttlasset till Kalmar, där hon studerade en treårig utbildning på Linnéuniversitet. 

Numera är hon dock bosatt i Stockholm. Hon blev nämligen handplockad till bolaget CAIA Cosmetics, där influencern och entreprenören Bianca Ingrosso är en av medgrundarna. 

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av bolaget och tycker att CAIA haft en väldigt tydlig affärsidé från början med rätt strategi. Jag kan verkligen identifiera mig och stå bakom bolaget, så när de hörde av sig för en kommande tjänst så var jag med i rekryteringsprocessen och där min starkt positiva magkänsla för bolaget stämde överens med verkligheten. I februari är det tre år sen jag sajnade. Det är helt sjukt vad fort tiden går när man har roligt, berättar Matilda Strömdahl. 

Hur ser en vanlig arbetsdag och vecka ut?

– Ingen dag är den andra lik, vilket är väldigt roligt och någonting jag uppskattar i mitt jobb. Det är allt från en kreativ idé av en kampanj eller event till att projektera och genomföra kampanjen, idén eller eventet. Det är en väldigt kreativ roll där jag får utrymme att vara social och ständigt få nya intryck, vilket jag trivs väldigt bra med. Det är ett lagarbete på bolaget och att vara omringad av sådana otroligt drivna och inspirerande människor får mig att ständigt vilja utvecklas och bidra till bolagets tillväxt. För mig är detta ett drömjobb. 

Morfar är extra stolt

Att bli handplockad till ett sådant jobb är förstås något som Matilda Strömdahl uppskattar. Hon känner att hon lever sin dröm. 

– Absolut! Jag är verkligen otroligt tacksam och stolt över att vara en del av detta bolag. Man spenderar så mycket av sin tid på jobbet och för mig är det viktigt att jag då trivs med mitt jobb, vilket jag verkligen gör. Jag tycker livet i Stockholm är väldigt inspirerande och det känns hemma. Jag har en vardag här och många av mina barndomsvänner bor också här vilket känns väldigt tryggt också. 

Hennes titel ändras från årsskiftet och då blir hon "Partnership & PR Lead Germany". 

– Jag är en del av marknadsföringsteamet där jag jobbar mot den tyska marknaden och vår expansion där genom influencermarketing, PR, event, partnerskap, marknadsföring och så vidare.

Hur reagerade vänner och bekanta över jobbet?

– De var och är väldigt glada för min skull och tycker det är roligt att få ta del av en annan typ av livsstil än vad de själva är vana vid. Min morfar klipper ut varenda klipp i tidningen där det står något om bolaget och har i en samling. Han känns lite extra stolt. Det är inte bara om bolaget utan även när jag spelade fotboll och så vidare. Han är väldigt engagerad och en trogen supporter, som verkligen engagerar sig.

Nära kontakt med Vimmerby

Framtidsplanerna är också stora för henne. 

– Jag ser verkligen ljust på framtiden och tycker det är spännande att se vad livet har att erbjuda. Jag njuter verkligen av att vara i nuet. Jag vill investera i att köpa mig ett boende, upptäcka fler platser i världen, testa att bo utomlands, bilda familj och gifta mig. 

Hur ser kontakten med Vimmerby ut nuförtiden?

– Jag har en mycket nära kontakt med Vimmerby. Det kommer alltid vara hemmahemma för mig. Där har jag min familj, mina närmsta barndomsvänner som nu också börjat skaffa barn, gifta sig, köpa hus och som lever ett helt annat liv till skillnad från mig. Jag inspireras av dem så mycket och vill vara en del av det så mycket som möjligt. Så kontakten till Vimmerby är både djup och tät. I Vimmerby får jag ett helt annat lugn och jag hämtar energi där. Jag tycker Vimmerby är en helt otrolig stad att växa upp i och hade absolut kunnat se mig själv flytta hemåt om jag bildar familj i framtiden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt