Annons:

Nytt guld för Niklas – fjärde Malmö Opensegern för Vimmerbybowlaren

Niklas Johansson vann guld igen i Malmö Open. Foto: Stefan Härnström

Nytt guld för Niklas – fjärde Malmö Opensegern för Vimmerbybowlaren

2023 har inletts utmärkt för Vimmerby BK:s Niklas Johansson. I helgen blev det vinst i klassRänna A under Malmö Open med totalt 805 poäng.

Annons:

– Det var en jättebra tävling och det känns bra att det kommit igång efter två års uppehåll med corona, konstaterar Niklas.

I helgens tävling fick han ihop 805 poäng på fyra serier. Tvåan, danske Jacob Frederiksen från Haslev/Fakse Handicap idræt, klarade 717 poäng. 88 poängs skillnad.

– I min bästa av de fyra serierna fick jag 235 poäng. Nu har jag tagit fyra guld på Malmö Open och så har jag tagit silvermedalj där två gånger på de sex gånger jag varit där och spelat. Jag gillar att spela i Malmö, förklarar han med ett leende.

En favoritbana

Banorna i Baltiska Bowlinghallen i Malmö är även rent spelmässigt några av hans favoriter och håller hög standard.

– Tävlingen kändes bra och själva banan var bra. Det är en av mina favoriter att spela på. De har perfekt oljade banor och de är fina. Hur banan är påverkar hur man spelar, hur mycket skruv klotet får och så. När man kommer till tävlingar kan det vara olika hur mycket man får spela in sig. På Malmö Open har man bara två slag på sig. Andra tävlingar kanske ger oss fem slag, berättar Niklas.

VBK sjua i klubbtävlingen

Niklas seger i helgen gav Vimmerby en sjundeplats i klubbtävlingen. Inte dåligt med tanke på att toppklubbarna som BK Bowlinggänget, BK Skoj och HiS Solkusten från Oskarshamn hade många spelare på plats. Noteras kan att Vimmerby BK:s Emil Granström tog en trettondeplats på 575 poäng i klass Herrar C.

Tävlandet fortsätter under våren och Örebro är platsen för nästa stora tävling. Para-SM kommer gå av stapeln i mitten av april.

Stefan Härnström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt